Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς Σωματεία και συνδικαλιστές

H απεργία στις 14 Νοέμβρη είναι μια πρώτη απάντηση στη συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική, στα ψέματα και τις αυταπάτες στα οποία επιδίδεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μιλάει για επαναφορά και υποχρεωτικότητα, επεκτασιμότητα των ΣΣΕ, διατηρώντας τους αντεργατικούς νόμους, καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων δεν υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις
Εργασίας. Την ίδια στιγμή εφαρμόζει το νόμο Βρούτση για τον κατώτερο μισθό, που πλέον μετονομάζεται σε νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση. Είναι ο νόμος, που όπως όλοι θυμόμαστε, είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και τώρα μαζί με τη ΝΔ τον εφαρμόζει, καταργώντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση, με τον εκάστοτε υπουργό, θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό με κριτήρια την "παραγωγικότητα", την "ανταγωνιστικότητα", την "απασχόληση", την "ανεργία", δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει μισθούς και δικαιώματα.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, απέναντι σε αυτή την κατάσταση σφυρίζει κλέφτικα και καλεί τους εργαζόμενους "να περιμένουν". Να περιμένουν, τι; Τη στιγμή που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε γαλέρες και σπάνε ρεκόρ οι μισθοί πείνας και η δουλειά-λάστιχο! Αποδεικνύουν καθημερινά με τη στάση τους ότι είναι "άξιοι" εκφραστές του κοινωνικού διαλόγου και της κοινωνικής συνοχής, δηλαδή στο κατά πόσο οι εργαζόμενοι θα χάσουν και θα ξεχάσουν κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων. Για άλλη μια φορά αποτελούν το καλύτερο στήριγμα της μεγαλοεργοδοσίας και της κυβέρνησης.
 Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια.
Τα 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης μάτωσαν την εργατική τάξη της χώρας μας, για να σωθούν οι τράπεζες, οι βιομήχανοι, οι κατασκευαστές και όλα αυτά τα παράσιτα που θησαυρίζουν από το δικό μας κόπο και ιδρώτα. Ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει πια: Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε!
Η «μεταμνημονιακή εποχή» και η επιστροφή στην κανονικότητα φέρνει νέα «ματωμένα» πλεονάσματα, σύμφωνα και με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, γονατίζοντας κι άλλο τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενώ φέρνει παράλληλα νέα μείωση των φόρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Το «τέλος των μνημονίων» όχι μόνο δε φέρνει ανάκτηση των απωλειών, αλλά ενισχύει κι άλλο την αντιλαϊκή επίθεση, με βάση και τα μνημόνια επιτήρησης από την ΕΕ.
Για εμάς η μόνη ανάπτυξη που θα έρθει είναι η «ανάπτυξη» των χρεών στην εφορία, στο ρεύμα, στις τράπεζες, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας κ.τ.λ.
Υπάρχει πλέον η πείρα, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ό,τι έχουμε κερδίσει, καταχτήθηκε με θυσίες, με την οργανωμένη πάλη και σε σύγκρουση με την εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό.
Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα προς σωματεία και συνδικαλιστές για σύσκεψη την Δευτέρα 29/10 και ώρα 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.
Για να συζητήσουμε πώς θα οργανώσουμε καλύτερα τη μάχη απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας και να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα για κλιμάκωση του αγώνα μας, έχοντας ως πρώτο σταθμό την απεργία στις 14 Νοέμβρη.
Τέλος φόρμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας