Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Στις γιορτές στην Πάτρα ο "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε σκηνοθεσία Λ. Γιοβανίδη

H συνεργασία και σύμπραξη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με το ΔΗΠΕΘΕ της Κοζάνης εκτός από την παιδική παράσταση «Το φάντασμα του Κάντερβιλ» σε μετάφραση - διασκευή Άνδρης Θεοδότου σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαίτη που ήδη παρουσιάζεται στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων για τα σχολεία, αναμένεται να συνεχιστεί.
Είναι η 1η ουσιαστικά φορά που το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας συμπράττει με ένα άλλο ΔΗΠΕΘΕ, κάτι που έτσι κι αλλιώς ήταν εξαρχής στο σκεπτικό και φιλοσοφία των Δημοτικών περιφερειακών
θεάτρων απ’ όταν τα θέσπισε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Το θέατρο της Πάτρας γιορτάζει φέτος τα 30χρονα του και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων αναμένεται να φιλοξενήσει εδώ τη νέα θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που δεν είναι άλλη από το κλασικό, ρομαντικό αριστούργημα του Σαίξπηρ, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Η παράσταση σκηνοθετείται όπως ήδη έχουμε γράψει, από τον Λευτέρη Γιοβανίδη, παλιό γνώριμο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και θα παιχθεί στην Κοζάνη από τις 16/11 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2018.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή της Κοζάνης με το Εθνικό θέατρο της γειτονικής Κροατίας και παίζουν Έλληνες και Κροάτες ηθοποιοί. Στην παράσταση που αναμένεται κι εδώ στην Πάτρα με ενδιαφέρον, παίζουν η Χρύσα Ρώπα, ο Τάκης Μόσχος, η Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, η Πηνελόπη Μαρκοπούλου, οι Κροάτες Petar Cvim, Dominik Bajo, κ.α.
Η μετάφραση είναι των Γιώργου Μπλάνα και Nikica Jeftic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας