Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Σε 137 σχολεία θα λειτουργήσουν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων - στο Γυμνάσιο Αιανής και στο ΕΠΑΛ Καστοριάς στη Δυτική Μακεδονία

Το Γυμνάσιο Αιανής και το ΕΠΑΛ Καστοριάς, είναι οι σχολικές μονάδες στις οποίες θα λειτουργήσουν, για το σχολικό έτος 2018-2019, οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) στη Δυτική Μακεδονία. 
Στις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων θα εφαρμοστεί εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είκοσι (20) ωρών (τέσσερις ώρες ημερησίως) που θα καλύπτει τη διδασκαλία της ελληνικής, των μαθηματικών, των αγγλικών και των ΤΠΕ, ενώ θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. 
Οι Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων λειτουργούν είτε εντός των κέντρων φιλοξενίας είτε εντός των σχολικών μονάδων κατά το απογευματινό πρόγραμμα, ώστε να μην επιβαρύνουν οργανωτικά τις σχολικές μονάδες. Ως εκπαιδευτικό σχήμα θα οργανωθούν στη βάση ενός ανοιχτού προγράμματος σπουδών που θα
ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών προσφύγων, ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη σχολική τους επιτυχία στο μέλλον είτε στο ελληνικό είτε σε άλλο εκπαιδευτικό σύστημα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το θεσμικό σχήμα των Τάξεων Υποδοχής ανταποκρίνεται στην εκπαίδευση εκείνων των παιδιών προσφύγων που είναι ενταγμένα στον αστικό ιστό και έχουν ως ζητούμενο τη σταδιακά πλήρη ένταξή τους στις κανονικές τάξεις του ελληνικού σχολείου. Μάλιστα, η ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής εντάσσεται στον προγραμματισμό του σχολείου (π.χ. διαθέσιμες αίθουσες), καθώς ο προβλεπόμενος αριθμός αυτών των παιδιών δεν αποδιοργανώνει τη σχολική μονάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας