Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο στην Αττική -Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

Κλειστά θα είναι τα σχολεία αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στην Αττική λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.
Την απόφαση έλαβε η Περιφέρεια, αφότου ήδη είχε ανακοινωθεί το κλείσιμο των σχολείων σε περιοχές της Αθήνας από τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες.
Όπως ανέφερε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου: «Λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών, με απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου αύριο, Παρασκευή 28
Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής».
Στην απόφαση αυτή συνέτεινε και η αυριανή «ημέρα αθλητισμού» για όλη τη χώρα, όπου με τις παρούσες καιρικές συνθήκες και τις συνεχείς μετακινήσεις των μαθητών σε αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι υπαίθριοι εγκυμονούσαν περαιτέρω κινδύνους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αποτράπηκαν.
Η ανακοίνωση της Ρένας Δούρου δεν αναφέρει το τι θα συμβεί σε νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς (η λειτουργία τους υπάγεται στην αρμοδιότητα της κάθε Δημοτικής Αρχής), αλλά εκτιμάται πως θα μείνουν και αυτοί κλειστοί, όπως και τα σχολεία. Άλλωστε, είχαν προηγηθεί αποφάσεις για τα νότια προάστια, τη δυτική Αττική και τον Κορυδαλλό, όσον αφορά και τους παιδικούς σταθμούς.
Την αρχή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης, που εξέδωσε απόφαση για τη μη λειτουργία όλων των σχολείων και των παιδικών σταθμών στα νότια προάστια. Όπως ανέφερε, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Μοσχάτου - Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου δεν θα λειτουργήσουν, για την αποφυγή ατυχημάτων.
Στη συνέχεια, ο δήμος Κορυδαλλού ανακοίνωσε ότι: «Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κορυδαλλού, την Παρασκευή 28/9, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν στην Αττική. Την απόφαση έλαβαν από κοινού ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, για προληπτικούς λόγους».
Κλειστές και οι παιδικές χαρές και οι ανοιχτές εγκαταστάσεις στη Γλυφάδα
Όπως αναφέρει ο δήμος Γλυφάδας από την πλευρά του: «Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία του Δήμου Γλυφάδας, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των θυελλωδών ανέμων. Κλειστοί θα είναι επίσης, για λόγους ασφαλείας, αύριο Παρασκευή όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Γλυφάδας. Σήμερα και αύριο, κλειστές θα είναι όλες οι παιδικές χαρές και οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Γλυφάδας».
Μαρούσι: Κλειστά τα σχολεία -Ανοικτοί οι παιδικοί σταθμοί
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 όλα τα σχολεία στο Δήμο Αμαρουσίου, δηλαδή, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, στο πλαίσιο απόφασης της Περιφέρειας Αττικής για κλείσιμο των σχολείων της Αττικής λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Στην απόφαση συμπεριλαμβάνονται και τα ιδιωτικά σχολεία.
Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί προς διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων.
Η ευθύνη, ωστόσο, έγκειται στους ίδιους τους γονείς, αν θα αποφασίσουν να πάνε τα παιδιά τους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, καθώς και για τη μετακίνησή τους από και προς αυτούς.
Ο Δήμος Αμαρουσίου εφιστά την προσοχή στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Κλειστά όλα τα σχολεία στην Πελοπόννησο
Από την περιφέρεια Πελοποννήσου, ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν κλειστές για προληπτικούς λόγους, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 28-09-2018, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Κλειστά την Παρασκευή όλα τα σχολεία σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά 
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ξενοφών» που έχει επηρεάσει όλη τη χώρα.
Τη σχετική απόφαση πήραν ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας, για την ασφάλεια των μαθητών και των γονέων τους.
Για την κακοκαιρία εξέδωσε δελτίο Τύπου και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες στην χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.
Πιο αναλυτικά:
1. Σήμερα Πέμπτη (27-09-2018):
Α] Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7-9 μποφόρ που πνέουν στο Βόρειο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ) τοπικά στο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο, σταδιακά μέχρι το βραδύ θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση από βορρά προς νότο, αλλά στα νότια πελάγη (Νότιο Ιόνιο, θάλασσα Κυθήρων) θα διατηρηθεί η ένταση τους (9-10 μποφόρ).
Β] Από τις απογευματινές ώρες οι βροχές που σημειώνονται στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και την Κρήτη οπού τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
2. Την Παρασκευή (28-09-2018):
Α] Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια) και την Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και προς το μεσημέρι στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.
Β] Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως στο Αιγαίο 6-7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, και στο Ιόνιο 8 με 9 και το πρωί τοπικά 10. Βαθμιαία μέχρι το βραδύ θα εξασθενήσουν και θα πνέουν με ένταση στο Ιόνιο 6-7 και στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ.
3. Το Σάββατο (29-09-2018):
Συμφώνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχειά τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν, με κύρια χαρακτηριστικά:
Α] Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική και Νότια Νησιωτική Χώρα.
Β] Τη σταδιακή επικράτηση νοτίων άνεμων, οι όποιοι στο Νότιο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ.
4. Την Κυριακή (30-09-2018):
Α] Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναφέρθηκαν στη παράγραφο 3(Α) θα επηρεάσουν την κεντρική και νότια χώρα.
Β] Νότιοι άνεμοι, πολύ θυελλώδεις και πιθανώς σε επίπεδο θύελλας (9-10 μποφόρ) θα πνέουν στα νότια πελάγη.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
· Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγή iefimerida.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας