Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Εκδόθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η 2η πρόσκληση για χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας

Δεδομένης της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ορεινοί όγκοι), καθώς επίσης και της διασποράς των αγροτικών της εκμεταλλεύσεων, υπάρχει η ανάγκη για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αυτές.
Η δράση για την επέκταση και βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις έχει ως στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.
Η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, στις αγροτικές περιοχές, καθ όλη την διάρκεια του χρόνου, με την παράλληλη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολη διακίνηση της παραγωγής κ.λπ.) συμβάλλει στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα.
Στο πλαίσιο αυτό και μέσω της εκχώρησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε την 2η Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για έργα αγροτικής οδοποιίας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη 2η Πρόσκληση του Μέτρου 4: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού», Υπομέτρου 4.3: «Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας», Δράση 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του ΠΑΑ 2014-2020.
Το πεδίο εφαρμογής της δράσης περιλαμβάνει την κατασκευή έργων πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφική εκμετάλλευση σε εκτός σχεδίου περιοχές, με υποχρεωτική την ασφαλτο-τσιμεντόστρωση, γεωγραφική περιοχή εφαρμογής την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και δυνητικούς δικαιούχους τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Η πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση Πράξεων συνολικού προϋπολογισμού 161.970,19 €, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθνικών Πόρων. Οι προτάσεις θα υποβληθούν από  28/09/2018 μέχρι 12/11/2018.
Για περισσότερες πληροφορίες για την πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 www.pepdym.gr, την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης www.agrotikianaptyxi.gr και την ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ www.espa.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας