Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Περί συμφωνίας ο λόγος..........

Του Πολυδεύκη Λιάκου
Από χθες πολύ μελάνι χύνεται,για την επερχόμενη συμφωνία Ελλαδας - FYROM. Από τη μία μεριά έχουμε πανηγηρισμούς και από την άλλη ακραίες φωνές περί προδοσίας και προδοτών. Η προτεινόμενη συμφωνία,κατά τη γνώμη μου, έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία.
Τα θετικά είναι:
α) Αναθεώρηση του Συντάγματος της FYROM και εξάλειψη των αλυτρωτικών θέσεων και συμβόλων.
β) Η μη ύπαρξη μειονότητας στην Ελλάδα.
γ) Ενιαία χρήση του ονόματος μέσα έξω.(erga omnes)
Τα αρνητικά είναι:
α) Μακεδονική γλώσσα
β) Μακεδονική εθνότητα και
γ) Πράσινο φως για έναρξη διαδικασίας ένταξης σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαική Ένωση.
Κατά την άποψη μου τα αρνητικά είναι πολύ πιο σημαντικά από τα θετικά, γιατί πιστεύω τα δύο αυτά ( Γλώσσα και Εθνότητα), προσδιορίζουν την ταυτότητα ενός λαού. Η Γλώσσα τους δεν έχει καμμία σχέση με την Αρχαία Ελληνική, που μιλούσαν οι Μακεδόνες (είναι Σερβοβουλγάρικη) και η καταγωγή τους είναι Σλάβοι που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή τον έκτο αιώνα μ.χ.
Η κυβέρνηση βιάστηκε να κλείσει τη συμφωνία (υπέκυψε δυστυχώς στις πιέσεις των Αμερικάνων και Γερμανών). Δεν πρέπει να υπογραφεί αυτή η συμφωνία και να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, για την επίτευξη ευνοικότερων όρων για την ομαλή συνύπαρξη και γειτονία των δύο Λαών.
Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, σχετικά με τη γλώσσα και το έθνος, θα δώσει την πραγματική διάσταση της γεωγραφικής σύνθετης ονομασίας όρεια Μακεδονία), γιατί θα δηλώνει μόνο ότι κατοικούν σε ένα τμήμα της Μακεδονίας.


ΛΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Καθε λογικος ανθρωπος γνωριζει οτι ο τσιπρας περασε την καλυτερη δυνατη συμφωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας