Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου με καταγωγή από την Νεράιδα “σαμποτάρει” την αναπτυξιακή πορεία της Νεράιδας



Στις 30/12/2015 ανατέθηκε στην  ΑΝΚΟ η μελέτη της Οικιστικής  Αναβάθμισης της Νεράιδας.
                Στις  5/4/2017 ολοκληρώθηκε η  μελέτη και έγινε λεπτομερή  παρουσίαση στα γραφεία της ΑΝΚΟ παρουσία της επιτροπής παρακολούθησης , η οποία αποτελείτο εκ μέρους του Δήμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος Νεράιδας Ξενοφών Βαΐζογλου και εκ μέρους της ΑΝΚΟ κ. Ιωάννης Γκίνας.
                Ουδεμία αντίδραση ή έστω κάποια παρατήρηση υπήρξε, υπογράφηκε και συμφωνήθηκε μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να  συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η αποδοχή της πρότασης.
                Στα πλαίσια της διαβούλευσης η μελέτη  έγινε αποδεκτή με ομοφωνία από τους κατοίκους σε Γενική Συνέλευση.
Σε ανάλογη συζήτηση με όλους τους επιχειρηματίες εκφράσθηκε μόνον από έναν  η επιφύλαξη σχετικά με την πρόταση της δημιουργίας κόμβου στην είσοδο Νεράιδας, για την αποβίβαση και επιβίβαση των επισκεπτών, λόγω της αφαίρεσης τεσσάρων θέσεων στάθμευσης.
Σημειώνω στην συνάντηση με τους επιχειρηματίες καλέστηκε ως επιχειρηματίας και ο Πρόεδρος του Δ/Σ κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, αλλά δεν ήρθε.  
                Στις αρχές του Ιουνίου γίνεται παράσταση στον Δήμαρχο και του ζητείται να βοηθήσει στην ψήφιση της αποδοχής της μελέτης.
Επειδή παρατηρήθηκε αδικαιολόγητη καθυστέρηση,  στις 26/6/2017 ζητείται από τον Πρόεδρο του Δ/Σ κ. Σταύρο Παπαδόπουλο με επιστολή, να θέση το θέμα της αποδοχής της μελέτης εκτός της Ημερήσιας Διάταξης, αρνείται δικαιολογημένα, διότι δεν παρευρίσκοντο για την παρουσίαση  εκπρόσωποι της ΑΝΚΟ και δίνει την πρώτη του υπόσχεση για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να τεθεί ως τακτικό θέμα, καλώντας τους εκπροσώπους της ΑΝΚΟ.
                Περνά ο Ιούνιος, περνά ο Ιούλιος και στα τέλη Αυγούστου στο Δημοτικό Συμβούλιο διαξιολογείται για την καθυστέρηση, επικαλούμενος τα μπάνια των εκπροσώπων της ΑΝΚΟ και δίνει νέα υπόσχεση για το Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου.
                Παρά τις πιέσεις τις δικές μου, της Αντιπολίτευσης και ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων αρνείται πεισματικά να το θέσει ως θέμα, υποσχόμενος πάντοτε με διάφορες δικαιολογίες για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
                Τέλος στις 12 Δεκεμβρίου 2017  στο Δημοτικό Συμβούλιο μη μπορώντας να αποφύγει την συζήτηση, πολεμά λυσσαλέα την πρόταση και φυσικά απορρίπτεται.
                Με την ελπίδα της επαναφοράς της συζήτησης γίνονται κάποιες συναντήσεις με τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης, με Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους και της συγχωριανής μου Δημοτικό Σύμβουλο, προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις και να βρεθεί κάποια λύση για την ψήφιση.
                Δυστυχώς φθάσαμε στο  χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο 31 Μαΐου 2018, οπού ακολούθησε την ίδια τακτική λυσσαλέας  αντιπαράθεσης και αναβολή γιατί άκουσον άκουσον δεν παρευρίσκοντο οι καταστηματάρχες.
                Ερωτώ γιατί δεν  μου δόθηκε ο λόγος  για να εκφράσω την άποψη των καταστηματαρχών και να επιδώσω την υπεύθυνη δήλωσή τους  με την υπογραφή τους;
                Γιατί στην συνέχεια του  Δημοτικού Συμβουλίου σε άλλα θέματα παρακαλούσε να μιλήσουν οι Πρόεδροι και πολίτες του Δήμου, ενώ σε εμένα αρνείτο με επιμονή, “κάτσε κάτω, δεν έχεις το λόγο”;     
                Δημόσιο κάλεσμα προς τους Δημοτικούς Συμβούλους
                Κύριοι Δημοτικοί  Σύμβουλοι έχετε εκλεγεί για να φέρεται τον Δήμο σε μια τροχιά ανάπτυξης και να δουν οι πολίτες του Δήμου μας την ευημερία, την πρόοδο και την προκοπή.
                Σας παρουσιάζεται μία πρόταση, η οποία θα δώσει πνοή ανάπτυξης σε ένα ταλαιπωρημένο τουριστικό χωριό του Δήμου μας.
                Η Νεράιδα είναι στα χέρια σας.
                Μην της κόβεται τα φτερά.
                Δώστε της την ευκαιρία να αναπτυχθεί, να γίνει ένα πανέμορφο  τουριστικό χωριό, για το οποίο είμαι βέβαιος πως θα είστε και εσείς οι ίδιοι υπερήφανοι, αφού συμβάλλατε γιαυτό.
                                                                                                                Ξενοφών Βαΐζογλου
                                                                                                                Πρόεδρος Νεράιδας
                  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ολοι ξέρουμε ποιος είναι ,πιάσε Δήμαρχο και Δημοτικοί Σύμβουλοι
Το μόνο που βλέπουμε κάθε φορά 2 με 3 ώρες ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του, ένα Δημοτικό Συμβούλιο ανεύθυνο και ρουσφετολογικό.
Οποια σοβαρή πρόταση παρουσιάζεται, πνίγεται από το μακρύ και το κοντό.
Ξενοφώντα υπομονή, έχει ο καιρός γυρίσματα, τώρα ποια οι κάλπες είναι πολύ κοντά και ο καθένας από αυτούς θα πάρει την αλαζονεία του σπίτι του

Το Προφίλ μας