Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Η Τζάκρη προκαλεί εμφύλιο στο ΣΥΡΙΖΑ

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα για τη μεταφορά ενός παραρτήματός του από την Κοζάνη στην Έδεσσα.

Από το γραφείο της Θεοδώρας Τζάκρη, που εκλέγεται στην Πέλλα με τον ΣΥΡΙΖΑ (και παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ), ανακοινώθηκε ότι η Διοικούσα Επιτροπή του Ανοιχτού
Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ενέκρινε τη μεταφορά του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας από την Κοζάνη στην Έδεσσα (που ανήκει στην Κεντρική Μακεδονία!) και συγκεκριμένα στο χώρο όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στην ίδια συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής εγκρίθηκαν οι δαπάνες για τις εργασίες που απαιτούνται, έτσι ώστε να καταστεί ο χώρος κατάλληλος για τη λειτουργία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και το πρωτόκολλο συνεργασίας με το Δήμο Έδεσσας.

Στο Παράρτημα της Έδεσσας θα λειτουργήσουν 6 προπτυχιακά και 35 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε Σάββατο και Κυριακή περισσότεροι από 2000 φοιτητές από τους νομούς Πέλλας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ημαθίας, κλπ θα παρακολουθούν τα μαθήματα των προγραμμάτων σπουδών τους στην πόλη της Έδεσσας.

Η κίνηση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την οργή των βουλευτών Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για πράξη που αιφνιδιάζει, προσβάλει, προβληματίζει και δεν έχει προηγούμενο, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά τα οποία πρέπει να απαντηθούν», τονίζει με γραπτή του ανακοίνωση ο βουλευτής Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης, κάνοντας λόγο για μεθόδευση από την διοίκηση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και υπογραμμίζοντας ότι «κανείς από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, την Δημοτική αρχή, το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και όλους τους άλλους, δεν γνώριζε και ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προθέσεις των αρμοδίων».
Ο κ. Μουμουλίδης αναφέρει ότι «το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός» και υποστηρίζει ότι «η ενέργεια αυτή αποτελεί έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς της περιοχής». Στην ανακοίνωση του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ακόμη ότι «αν και δεν έχει καμία ευθύνη  η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την απόφαση μεταφοράς της έδρας, οφείλει ωστόσο να επισημάνει και να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της, τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης, που δεν έχει προηγούμενο».

Πηγή: https://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας