Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

ΚΕΠΚΑ Δυτ. Μακεδονίας: διευκρίνηση σχετικά με το τέλος 80%

Διευκρινιστικά και σχετικά με το Δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα, 01.06.2018, από το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτ. Μακεδονίας, επισημαίνουμε ότι, το 80% επί του τέλους του νερού αφορά μόνο στην κάλυψη του κόστους μελετών, δημιουργίας νέων δικτύων, επεκτάσεων και συντήρησης υφισταμένων
δικτύων, πληρωμής τοκοχρεωλυσίων (αποπληρωμή κεφαλαίου και τόκων από δάνεια που έλαβε η ΔΕΥΑΚ) τα οποία δάνεια χρηματοδότησαν έργα ύδρευσης αποχέτευσης και δεν αφορά τις λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης και τον ισοσκελισμό εσόδων – εξόδων.
Συνεπώς, ορθά αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ (αρ. απ. 216/2017), ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης (αρ. απ. 124/2018) και επικύρωσε η ελεγκτική αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας (με τις αποφάσεις αρ. 40761/2018 & 52426/2018, αντιστοίχως) την επιβολή του 80% στο νερό, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από την αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων και την ανάγκη κατασκευής νέων έργων αλλά και συντήρησης έργων ύδρευσης, αποχέτευσης καθώς και  μελετών με ιδία συμμετοχή.

Για το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος
Βασίλειος Στ. Ιωαννίδης

Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Αν. Κτενίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας