Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Στο Τσοτύλι η εκπομπή Κυριακή στο χωριό της ΕΡΤ3 - την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ένα από τα πιο γραφικά και όμορφα μέρη - στολίδια της ελληνικής γης θα επισκεφτούμε σήμερα.  Κοτύλιον, Τσοτύλιον που σημαίνει το κοίλο, όπως και να το πει κανείς , το Τσοτύλι κουρνιασμένο στις οροσειρές Σινιάτσικο - Μπούρινο και Βόιου -Σμόλικα, ξεδιπλώνει τις γνήσιες μακεδονίτικες ομορφιές του προς κάθε μεριά. Πανέμορφο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, άλλοτε πνιγμένο στο πράσινο κι άλλοτε παραδομένο στην αγκαλιά του χιονιού, στέκει αιώνες τώρα ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά του νομού Κοζάνης.  Τόπος ιστορικός με αντιστασιακή δράση κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Η έντονη παρουσία του ΕΑΜ, .
οδηγεί τους Ιταλούς να τιμωρήσουν το χωριό. Πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της
Δυτικής Μακεδονίας από το 1873 με τη λειτουργία του Ιστορικού Oικοτροφείου – Γυμνασίου την ονομαζόμενη Τσοτύλειο Σχολή, την οποία και θα επισκεφτούμε. Παραγωγή: ERT3 Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης Δημοσιογραφική Έρευνα - Ρεπορτάζ: Μαγδαληνή Χατζοπούλου Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS Παρουσίαση: Θάλεια Καμπουροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας