Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ενημερωτική συνάντηση για τους δασικούς χάρτες στη Σιάτιστα του Δήμου Βοΐου

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017   με πρωτοβουλία του Δήμου Βοΐου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στη Σιάτιστα ειδική συνάντηση με θέμα την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Π.Ε. Κοζάνης και τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ΄αυτών,  με κεντρικό ομιλητή τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Δ/νσης Δασών Ν. Κοζάνης κ. Σπύρο Μπούσιο.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Διευθυντής της Δ/νσης Δασών Ν. Κοζάνης κ. Γεώργιος  Πασαγιάννης, από το Δασαρχείο Τσοτυλίου ο Δασάρχης κ. Θεόδωρος Παλαμάς και ο κ. Γεώργιος Σάμιος, δασολόγος.  Από την πλευρά του Δήμου παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Λάζαρος Γκερεχτές και κ. Τάσος Ευθυμιάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελευθέριος Τζιλίνης, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής και πολύς κόσμος.
Στην συνάντηση έγινε αναλυτική παρουσίαση  των θεμάτων που σχετίζονται με τον Δασικό Χάρτη, των διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη υποβολή ενστάσεων και των συνεπειών της κύρωσης του δασικού χάρτη για την κοινωνία. Υπήρξε αναλυτικός διάλογος με τους παριστάμενους και δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινήσεις, ενώ από την συζήτηση αναδείχθηκαν και πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από την πολιτεία.
Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τη Διεύθυνση Δασών Κοζάνης και το Δασαρχείο Τσοτυλίου που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για ενημέρωση στους άμεσα ενδιαφερόμενους και προσβλέπει στην ουσιαστική συνεργασία μαζί τους για αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ανάρτηση του δασικού χάρτη. Ο δήμος δηλώνει ότι θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν  τα προβλήματα που έχουν προκύψει, έτσι ώστε ο δασικός χάρτης να αποτελέσει στην συνέχεια  ένα εργαλείο προστασίας του δασικού περιβάλλοντος και της περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής μας, με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας