Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ενημερωτική εκδήλωση στο 1ο ΕΠΑΛ Σερβίων για την ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση στο 1ο ΕΠΑΛ Σερβίων στο πλαίσιο της αφιερωματικής ημέρας της 6ης Μαρτίου 2017 κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Η υπεύθυνη καθηγήτρια στο σχολείο μας για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό κ. Ευαγγελία Βόμβα ετοίμασε μια σειρά από δράσεις στη διάρκεια του σχολικού έτους με αποκορύφωμα τη Δευτέρα 06/03/2017 μέσω των οποίων αναλύθηκε το προφίλ του μαθητή που βιώνει εκφοβισμό, το προφίλ του θύτη που εκφοβίζει και τα μέτρα αντιμετώπισης.
Ο διευθυντής κ. Κυριάκος Τσολακίδης προλόγισε την εκδήλωση λέγοντας ότι στο σχολείο μας υπάρχει μηδενική ανοχή σε θέματα βίας και εκφοβισμού και ότι σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων έχει σχεδιάσει τρόπους πρόληψης τέτοιων φαινομένων.

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν βίντεο, διαβάστηκαν ενημερωτικά κείμενα από τους μαθητές Ανδρέα Πότκα και Εύη Βουδούρη και ακολούθησε συζήτηση στη διάρκεια της οποίας υπογραμμίστηκε το δικαίωμα του κάθε παιδιού να έρχεται στο σχολείο χωρίς να φοβάται, η ανάγκη της επικοινωνίας και της λεκτικής έκφρασης των συναισθημάτων και η υποχρέωση όλων να προστατεύουν και να ενισχύουν με τη φιλία τους τα παιδιά που κινδυνεύουν να γίνουν θύματα σχολικής βίας και εκφοβισμού.
http://blogs.sch.gr/1epal-servion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας