Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Με βάση το άρθρο της Ιωάννας Παπαδημητρίου στην εφημερίδα Πρωινός Λόγος  το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 που αφορά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας δηλώνουμε ότι για τη Δημοτική Αρχή Βοΐου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η ένταξη του νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας στο νέο ΕΣΠΑ, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Υπάρχει πλήρη ωριμότητα από πλευράς μελετών , οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από δωρεά του Σιατιστινού ευεργέτη Αντωνίου Σκούλιου.
Ο Δήμος Βοΐου εκφράζει για ακόμη μία φορά τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη για το ειλικρινές και έντονο ενδιαφέρον του για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, με την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, μετά από αντίστοιχη πρόσκληση της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής στον αντίστοιχο άξονα υποδομών υγείας του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η Δημοτική Αρχή Βοΐου από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την κατασκευή νέου Κ.Υ. στη Σιάτιστα, αλλά και την στελέχωσή του με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρων, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο Κ.Υ. εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες από την ευρύτερη περιοχή, και για το λόγο αυτό έγιναν πολλές συναντήσεις και επαφές τόσο με την Περιφέρει Μακεδονίας όσον και με τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας της προηγούμενης και της τωρινής Κυβέρνησης.
Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι ως Δημοτική Αρχή Βοΐου δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας στη Σιάτιστα και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου Κ.Υ. το συντομότερο δυνατό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας