Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Το πρώτο μυθιστόρημα του συντοπίτη μας Γιώργου Τσάρου, μόλις κυκλοφόρησε «Διπλωμένες ψυχές»

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γιώργου Τσάρου «Διπλωμένες Ψυχές» από τις εκδόσεις «Παρέμβαση».
     Ο Γιώργος Τσάρος γεννήθηκε στην Κω Δωδεκανήσου το 1974 και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Σπούδασε  στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην «Τραπεζική και Χρηματοοικονομική» στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2006 εργάζεται ως καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ζει μόνιμα στην Κοζάνη. Οι "Διπλωμένες ψυχές" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
     «Σεπτέμβρης του 2009. Θεσσαλικά Άγραφα. Ο πρωτόπειρος καθηγητής Λυκείου, Παύλος Ιωάννου, θα τοποθετηθεί στο ορεινό Λύκειο του χωριού. Μέσα από τη δική του ματιά περιγράφεται η πραγματικότητα του σημερινού ελληνικού σχολείου και τα προβλήματα της σχολικής ζωής,  που διογκώνονται κάτω από τη βαριά σκιά της κρίσης και παραλύουν τις ανθρώπινες ζωές, μαθητών, γονιών και καθηγητών, βυθίζοντάς τες στην απόγνωση και την ανασφάλεια.
     Ο ήρωας αυτοαναλύεται και αναζητά απαντήσεις για τους λόγους που οδήγησαν έναν τόσο περήφανο λαό στον σύγχρονο ξεπεσμό. Μέσα σε αυτήν την πνιγηρή ατμόσφαιρα, γοητεύεται από μια συνομήλικη συνάδελφό του, τη φιλόλογο Μυρσίνη Οικονόμου, η οποία κερδίζει εξαρχής την προσοχή του. Μα όσο η πλοκή ξετυλίγεται, φανερώνεται κάτι μυστηριακό και καθ’ όλα ανατρεπτικό: η γοητεία αυτή έχει βαθιά, βαθύτατα ψυχολογικά κίνητρα, που ξεφεύγουν από τα πλαίσια μιας συνηθισμένης εξωσυζυγικής πρόκλησης.
     Στο περιθώριο της πλοκής, μια εμβληματική μορφή των Αγράφων, ο ξακουστός και άσωτος Μποέμ, ένας τοπικός άρχοντας με πολλές αγαθοεργίες, αλλά και έκλυτο εργένικο βίο. Η οικονομική κρίση θα φέρει προβλήματα και θ’ αποκαλύψει τα χρόνια λάθη του· λάθη που στο τέλος θα κάνουν αυτό το γεράκι των Αγράφων, αυτόν τον χαρακτηριστικό σύγχρονο Έλληνα, να λυγίσει…»
     Η επιμέλεια του βιβλίου έγινε από την Δήμητρα Καραγιάννη, η σελιδοποίηση από τον Σωτήρη Σιουτζιούκη και η φωτογραφία εξωφύλλου είναι του Χρήστου Λαμπριανίδη.
     Μέχρι στιγμής το βιβλίο διατίθεται στο Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο και στο κατάστημα συλλεκτικών ειδών του Γ. Τσιομπάνου. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα διατεθεί σε όλα σχεδόν τα  βιβλιοπωλεία της πόλης. Η παρουσίασή του προγραμματίζεται για τις αρχές Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας