Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Εθνικός ηγέτης ή εθνικολαϊκιστής κομματάρχης

Της Άννας Διαμαντοπούλου
71 μέρες κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπεγράφη η παράταση του προηγούμενου μνημονίου, έγινε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, το κράτος κατελήφθη από συγγενείς και κομματικούς, δεν έχουμε κανέναν σύμμαχο στην Ευρώπη και η πραγματική οικονομία στράγγιξε για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και οι καταλήψεις συνοδεύονται από το δόγμα της απόλυτης ανοχής.
Το βασικό επιχείρημα "αυτά έκαναν οι άλλοι", ενώ η δημαγωγία εμπεδώνει έναν βαθύ διχασμό και μίσος στους πολίτες: "εμείς και οι άλλοι".
Επαναφέρω την τελευταία παράγραφο του άρθρο μου (22.03.15) ως πρόταση... και ως τελευταία λύση.

Ο χρόνος έχει φτάσει στο μηδέν για όλους μας:
"Ο Πρωθυπουργός μπορεί να επιλέξει για τον εαυτό του το ρόλο του Εθνικού Ηγέτη που πραγματικά βγάζει τη χώρα από το αδιέξοδο και αλλάζει οριστικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας, ή τον εμμονικό σε ιδεοληψίες αρχηγό κόμματος που σπρώχνει τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες και το λαό σε περισσότερη δυστυχία για πολλά χρόνια.
Αν επιλέξει το πρώτο, που σημαίνει νέα κυβέρνηση και ευρύτατη κοινοβουλευτική συμμαχία πάνω σε ένα Εθνικό Σχέδιο ελληνικής γραφής και εφαρμογής , οφείλουμε κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά μαζί για τη χώρα μας και τα παιδιά μας.
Αν, όμως, επιλέξει το δεύτερο και προκρίνει τις αδιέξοδες λογικές μιας αριστερίστικης και ανερμάτιστης ομάδας που ήδη λαφυραγωγεί το Κράτος, αναπαράγοντας όλες τις παθογένειες του παρελθόντος όλα όσα έφεραν την κρίση και μας οδήγησαν στα μνημόνια, τότε γίνεται αδήριτη η ανάγκη μιας νέας συσπείρωσης προοδευτικών δυνάμεων για συλλογική δράση με σαφές σχέδιο για την αντιμετώπιση της άμεσα διαφαινόμενης καταστροφής και των μακροχρόνιων συνεπειών της. Τότε, θα είναι απόλυτη η ανάγκη και η δημιουργία ενός κόμματος που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας από την «εσωτερική κατοχή» των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης, του κρατισμού – κομματισμού και της αναξιοκρατίας.
Επειδή, η απόσταση από την καταστροφή είναι ελάχιστη, ελπίζω και εύχομαι για το πρώτο. Αλλά η Πατρίδα έχει δυνάμεις και για το δεύτερο - Η φύση και η Πολιτική δεν διατηρούν κενά επί μακρόν."

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ταν λετε καθε ελληνιδα βαζετε και τον εαυτο σας μεσα?
διοτι εμεις θεωρουμε πως η θεση της καθε διαμαντοπουλου ειναι στον καλαθο αχρηστων της πολιτικης μας ιστοριας

Ανώνυμος είπε...

Ασε μας μανταμ που θα μας πουλησεις και πνευμα!!!πηγαινε βαψε κανα αυγο,κανε κανενα τσουρεκι.....αλλα τοσο αχρηστη που εισαι,ουτε αυτα δν μπορεις να κανεις σωστα!!!

ai-vreS είπε...

Σεξιστής ΚΑΙ ρατσιστής 10.07, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΜΙΑ ΣΕΡΒΙΩΤΙΣΣΑ....ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΕΡΓΑ !!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Aivres το σχολιο σου προς το δικο μου ειναι ακυρο...απο που εβγαλες αυτο το συμπερασμα???ή μηπως θιξαμε την κυρια Αννα και σας θιξαμε γτ υποστηριζετε τον ιδιο κομματικο χωρο,και ηθελες να μου την πεις???

ai-vreS είπε...

Καμία σχέση 9.51. Λες "πήγαινε βάψε κανα αυγό, κάνε κανένα τσουρέκι". Αυτά είναι τα πολιτικά σου επιχειρήματα;
Πρέπει να πάει να βάψει αυγά και να κάνει τσουρέκια επειδή είναι γυναίκα; Δεν δικαιούται να έχει πολιτική άποψη και να την εκφράζει; Είσαι ενάντια στη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική; Είσαι ενάντια στην ανάληψη θέσεων εξουσίας από τις γυναίκες; Γιατί εξάγεις συμπέρασμα ότι είναι άχρηση ΚΑΙ ΕΚΕΙ; Άρα πού αλλού είναι άχρηστη; Στην πολιτική; Ξέρεις πολλές γυναίκες που έγιναν Νομάρχες στα 25 τους; Πού έγιναν βουλευτές, υφυπουργοί, υπουργοί και επίτροποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί τα παραπάνω σε μας λένε ότι είναι άξια και ικανή.

Από 'κει λοιπόν βγάλαμε το συμπέρασμα ότι είσαι σεξιστής και ρατσιστής.

Να σημειώσουμε ότι κάποιοι από μας διαφωνούμε με τις απόψεις της κ. Διαμαντοπούλου και ΔΕΝ την ψηφίσαμε.



Ανώνυμος είπε...

Ποσο μ αρεσει aivres που δν σ αρεσουν τα σχολια μου και δεν τα δημοσιευεις,γτ απλα ειναι η αληθεια και ειναι τοσο απλα τα πραγματα....οσο δεν δημοσιευεις σχολια αναγνωστων σημαιενει οτι ειναι αληθειες και σας τσουζει!!!!Η αληθεια ποναει!!!!!καλο πασχα και εμεις εδω θα ειμαστε να σας ταπωνουμε στις μονοκομματικες σας αποψεις....

ai-vreS είπε...

ε;

Ανώνυμος είπε...

Τι ε???ξερεις ποσες φορες εχω σχολιασει αλλα επειδη δεν σ αρεσει το σχολιο μου δεν το δημοσιευεις???γτ???δν βριζω κανεναν...επειδη σχολιαζω τις εξελιξεις που με αφορουν και ΜΑΣ αφορουν???σχολιασα το δικο σ σχολιο αλλα ουτε καν το δημοσιευσες!!!!γτ???αποφασισε για ποιο λογο υπαρχει αυτο το blog...επειδη αγαπας τα σερβια οπως λες στν κεντρικη σου σεκιδα ή επειδη οποιος εχει διαφορετικες αποψεις απο τις δικες σας κομματικες αποψεις δν μπορει να πει την αποψη του???αν εισαστε αντρες και δν φοβαστε τπτ και φορατε παντελονια τοτε να δηνοσιευετε ολα τα σχολια (οχι προσβλητικα)...και οσο για την ανωνυμια μου???οταν μου απαντησεις επωνυμα θα σ απαντησω και εγω επωνυμα χωρις να φοβαμαι τπτ και κανεναν!!!!

Το Προφίλ μας