Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Μέσω Κρανιδίων-Αυλών η παρακαμπτήρια οδός, λόγω έργων στην Ε.Ο. Σερβίων-Λάρισας

Με συντριπτική πλειοψηφία -μειοψήφησαν 4 σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης- υπερψηφίστηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 3 Απριλίου 2015 η πρόταση «Περί έκδοσης άδειας διέλευσης των οχημάτων (παρακαμπτήρια οδός) μέσω της δημοτικής οδού Κρανιδίων - Αυλών».
Πρόκειται για την παράκαμψη λόγω έργων βελτίωσης στην Ε.Ο. Σέρβια – Λάρισα (2ο,3οχλμ), στο ύψος και πριν την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η κατασκευή των οποίων θα διαρκέσει περί τους 2 μήνες.
Στη μαραθώνια συζήτηση του θέματος, παραβρέθηκαν από μέρους της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς και ο δντής Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Γρίβας -το έργο είναι της Περιφέρειας αλλά η προτεινόμενη παρακαμπτήρια οδός είναι δημοτική, κατά συνέπεια απαιτούνταν η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου-, και σαν εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης  ο διοικητής του ΑΤ Σερβίων Αντώνης Θώμος.
 Η προκρινόμενη λύση της διέλευσης από Κρανίδια και Αυλές που ήταν πρόταση της Περιφέρειας, έτυχε επιπλέον της έγκρισης του Τοπικού Συμβουλίου των Κρανιδίων υπό όρους (κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, τοποθέτηση σε σημεία προστατευτικών μπαρών και πλήρης αποκατάσταση τυχόν ζημιών που θα προκληθούν στο οδικό δίκτυο ή και αλλού) και σοβαρών επιφυλάξεων από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, λόγω της κακής κατάστασης και μειωμένου πλάτους του οδοστρώματος σε κάποια τμήματα, όπου θα κινούνται βαρέα οχήματα.
Ο κ. Γρίβας ανταπάντησε ότι στο δύσκολο τμήμα Αυλές-Κρανίδια θα τοποθετηθούν φανάρια εναλλασσόμενης μονής κατεύθυνσης και βελτιώσεις στο οδόστρωμα, με όποιο περιθώριο διαπλάτυνσης.
Η πρόταση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που υποστηρίχτηκε σθεναρά από ορισμένους συμβούλους και το δήμαρχο, ήταν κατ’ αρχάς η κατασκευή παρακαμπτήριου ασφαλτοστρωμένου δρόμου μήκους 1700μ, πίσω από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής προς Σέρβια όπου υπάρχει ήδη συντηρημένος  χωματόδρομος -κατά τους υποστηρικτές της πρότασης-, που θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά σαν αγροτικός δρόμος και συμπληρωματικά η διέλευση των οχημάτων το διάστημα αυτό μέσω Κρανιδίων-Αυλών να μονοδρομηθεί, επισημαίνοντας τις δυσκολίες της διέλευσης βαρέων οχημάτων στις δυο κατευθύνσεις.
Η πρόταση αυτή αποκρούστηκε από τον κ. Γρίβα, με το αιτιολογικό ότι στην περίπτωση αυτή θα απαιτηθεί έγκριση περιβαλλοντικών όρων που μπορεί να καθυστερήσει και περισσότερο από ένα χρόνο, με επακόλουθο μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή ή ακόμη και την απένταξη του έργου. Η θέση του αντιπεριφερειάρχη κ. Πλακεντά ήταν να ψηφιστεί η πρόταση των Τεχνικών Υπηρεσιών για να προχωρήσει άμεσα το έργο και το αμέσως επόμενο διάστημα να τεθεί σαν αυτοτελής πρόταση η κατασκευή του εν λόγω παράδρομου, την οποία η περιφέρεια θα αντιμετωπίσει θετικά.
Το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης που έλαβε το λόγο, εξέφρασε την εμπιστοσύνη στην πρόταση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, λόγω εμπειρίας στην αντιμετώπιση ανάλογων περιπτώσεων. 
Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr   

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΓΡΙΒΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΛΕΣ ΚΡΑΝΙΔΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΟΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΥΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος ξεφτελιστηκε έμεινε μόνος, δεν ψήφισαν ούτε οι δικοί του την πρότασή του.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ .ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΓΩΝΙΑ. ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΛΑΚΕΝΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ Κ'ΣΙΩΠΟΥΝ !ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ Κ'ΛΑΖΑΡΙΩΤΗ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ;ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ;ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ...ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ'ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΑΙΝΕ Κ'ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ηρέμησε 9:16. Την ευθύνη για την μελέτη, ένταξη και κατασκευή του έργου την έχει η Περιφέρεια γιατί είναι εθνική οδός. Ο δήμος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα και απαγορεύεται να εμπλακεί σε έργα της περιφέρειας, όπως και η περιφέρεια δεν μπορεί να εμπλακεί σε έργα του δήμου. Επίσης την ευθύνη για την ασφάλεια των πολιτών και των οχημάτων κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου την έχει η περιφέρεια. Τώρα γιατί εσύ χτυπιέσαι τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, δεν το καταλαβαίνω. Εκτός αν κρύβεις κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Πάει να το περάσει σαν έργο του Κοσματόπουλου, τι νομίζεις ότι πάει να κάνει. Και απλώς κράζει όλους τους άλλους για ότι του κατέβει στο κεφάλι, δεν έχει σημασία τι, για να φαίνεται ότι παρά όλα τα προβλήματα έργο της περιφέρειας ξεκίνησε με πρωτοβουλία του γιατρού.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΖΑΚΗΣ ΤΗ ΕΠΑΘΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗ ΜΑΝΑ Η ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΞΩ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Το Προφίλ μας