Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Έξι μέρη του σώματος που είναι... άχρηστα!

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το ανθρώπινο σώμα είναι μια "τέλεια" μηχανή. Ένας πραγματικά θαυμαστός ζωντανός οργανισμός όπου τα πάντα εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό. Ή μήπως όχι;
Μέσα από την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους, ορισμένα από τα μέρη του σώματός μας έχουν καταστεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια ουσιαστικά άχρηστα.
Δείτε ποια είναι αυτά:
Αμυγδαλές

Αυτοί οι ιστοί στο πίσω μέρος του λαιμού φιλτράρουν τα βακτηρίδια και τους ιούς, αλλά είναι επιρρεπείς στις μολύνσεις και αυτός είναι ο λόγος που συχνά αφαιρούνται από τα παιδιά. Ευτυχώς για τους ενήλικες, οι αμυγδαλές συρρικνώνονται με την ηλικία και συνήθως σταματούν να προκαλούν πρόβλημα.
Αρσενικές θηλές
Ουσιαστικά υπάρχουν επειδή όλα τα έμβρυα αρχίζουν ως θηλυκά μέχρι το χρωμόσωμα Υ να "αναλάβει δράση", μετατρέποντας κάποια από αυτά σε αρσενικά. Οι θηλές παραμένουν ως υποπροϊόν.
Κόκκυγας
Στη βάση της σπονδυλικής μας στήλης βρίσκονται 3-5 σπόνδυλοι που συντήκονται, όντας απομεινάρια του πολύ μακρινού παρελθόντος μας, όταν είχαμε... ουρές!
Φρονιμίτες
Μόνο το 5% των ανθρώπων έχει αρκετό χώρο στην οδοντοστοιχία του για τους φρονιμίτες. Έχουν απομείνει από όταν ο άνθρωπος έχανε ορισμένα δόντια από πάλη με ζώα, από σκληρά κόκαλα που συχνά έτρωγε κ.α. και έτσι οι φρονιμίτες ήταν ένα επιπλέον ζευγάρι νέων δοντιών για την άλεση των τροφών.
Επιπλέον πλευρά
Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν 12 πλευρά, το 5% των ανθρώπων και όλων των χιμπατζήδων έχουν ένα επιπλέον σετ.
Μικρό δάχτυλο πέλματος
Οι πρόγονοί μας (πίθηκοι) χρησιμοποιούσαν όλα τα δάχτυλα των ποδιών τους για να αρπάξουν και να κινούνται στα κλαδιά των δέντρων. Αλλά ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να παραμείνει όρθιος χρησιμοποιώντας μόνο το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του, με μια μικρή βοήθεια από τα τρία γειτονικά δάχτυλα. Το πέμπτο δάχτυλο δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο.

Πηγή: http://www.onmed.gr

1 σχόλιο:

Βασιλης Πλατανορευμα είπε...

Να μιλας για τους δικους προγονους μονο που ηταν πιθηκοι ,γιατι η θεωρια της εξελιξης ειναι μονο θεωρια και οι μισοι επιστημονες δεχονται την εξελιξη με τον Χριστιανικο τροπο ,δυστυχως η ευτυχως υπαρχουμε ακομη Χριστιανοι και δεν μπορουμε να δεχτουμε αυτες τις Δαρβινικες θεωριες που προσβαλλουν τον ανθρωπο και τον υποβιβαουν σε ζωο .
καλο μεσημερι στην πατριδα

Το Προφίλ μας