Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Δεν θα πιστεύετε ποια είναι τα μεγαλύτερα σεξουαλικά φετίχ!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Μπολόνια επιχείρησαν να εντοπίσουν τα σεξουαλικά φετίχ που έχουν απήχηση στους περισσότερους ανθρώπους, προκειμένου τα ευρήματά τους να αποτελέσουν βάση για μελλοντικές έρευνες σχετικά με την λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου στα σεξουαλικά ερεθίσματα.

Για τις ανάγκες της έρευνας επικοινώνησαν ηλεκτρονικά με πάνω από 5.000 ανθρώπους, χωρισμένους σε 381 επιμέρους "γκρουπ συζήτησης" επάνω σε διάφορα θέματα γύρω από το σεξ, όπως είναι οι απόκρυφες σεξουαλικές φαντασιώσεις και τα "φετίχ" που μπορεί να έχει κάποιος και το οποίο τον/την διεγείρει ιδιαιτέρως σεξουαλικά.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότερο από κάθε άλλος μέρος του σώματος, το 47% των συμμετεχόντων είχε σεξουαλικό φετίχ με τα πόδια ή τα δάχτυλα των ερωτικών τους συντρόφων.
Οι ερευνητές αξιολόγησαν επίσης αντικείμενα που οι άνδρες και οι γυναίκες θεωρούν "σέξι" και είδαν σχεδόν τα 2/3 των συμμετεχόντων (64%) να σημειώνουν ότι τα ψηλά τακούνια και οι μεγάλες μπότες τους διεγείρουν σεξουαλικά.
Υπήρχαν, όμως, και κάποιες πιο "ιδιαίτερες" απαντήσεις. Για παράδειγμα, 150 άνδρες και γυναίκες είπαν ότι πιστεύουν ότι τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ένα πολύ σέξι αντικείμενο, ενώ δύο γυναίκες παραδέχτηκαν ότι οι βηματοδότες τις κάνουν να σκέφτονται το σεξ!
Και ενώ τα στηθοσκόπια ήταν αναμενόμενο να εμφανιστούν στις απαντήσεις (έστω και σε ποσοστό 1%), καθώς αποτελούν μέρος μιας διαδεδομένης σεξουαλικής φαντασίωσης (γιατρός, νοσοκόμα κλπ) σίγουρα δεν περιμένατε ότι ορισμένοι συμμετέχοντες απάντησαν ότι τους διεγείρουν ερωτικά οι καθετήρες!
Από εκεί και πέρα, το 12% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι διεγείρεται με τα εσώρουχα και το 5% με τους μυς του σώματος.
Άλλο ένα 7% απάντησε ότι θεωρεί ερωτικά τα μαλλιά, το 4% τα τατουάζ, το 3% τον αφαλό και τα στήθη και το 2% το στόμα, τα χείλη και τους γλουτούς.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση International Journal of Impotence Research: The Journal of Sexual Medicine

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας