Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ (ΣΜΑΒ)

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Την εκκλησιαστική ευλογία και την κοπή πίτας τελέσαμε (1-2-2015), ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του ‘’Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Βελβεντού’’ (ΣΜΑΒ), στο κέντρο ‘’Η Ρέμβη’’ στο Βελβεντό, μεταφέροντας στους συνδαιτυμόνες και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.

Στη σύντομη και λιτή Ακολουθία για την ευλογία πίτας ψάλαμε και τα Απολυτίκια του αγίου Χριστοφόρου, προστάτη των οδηγών και των τροχοφόρων και του εορταζόμενου αγίου Τρύφωνος, προστάτη των γεωργών, κηπουρών, αμπελουργών και όλων των εργατών που σκάφτουν και καλλιεργούν τη γη και παράγουν τα πρωτογενή αγαθά.

Στην ευχή περιέχεται η φράση: ‘’πλήθυνον εν αγαθοίς την ζωήν ημών και κατεύθυνον τα διαβήματα ημών προς εργασίαν των θείων σου εντολών, ότι ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος’’ (‘’Επίσημοι Δοξολογίαι Μεγάλων Εορτών, Επετείων και Τελετών – Τελετή κοπής βασιλόπιττας’’, έκδοσις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, σελ. 15).

Συνειδητοποιείται έτσι η καθολική ένταξη (πνευματικού και υλικού βίου) στο Κυριακό σώμα (που είναι συγχρόνως και πολιτικό) και η ελεύθερη συνοδοιπορία στην οδό της αληθινής συναδέλφωσης, τη μεταβολή δηλαδή της ιδιοτέλειας σε ανιδιοτέλεια, με τη βοήθεια της πνευματικής ζωής, ως μετάνοια και ασκητική πράξη.    

Ο ΣΜΑΒ ιδρύθηκε το έτος 1984, αριθμεί 100 μέλη και είναι σύλλογος με δραστηριότητες. Το διοικητικό συμβούλιο έχει ως εξής: Γιώργος Σιόμος Πρόεδρος, Κώστας Δημούλας Αντιπρόεδρος, Κώστας Κουρνιώτης Ταμίας, Αστέριος Εμμανουήλ Γραμματέας, Βαγγέλης Βακρατσάς επί των δημοσίων σχέσεων, Δημήτρης Ζέρβας υπεύθυνος υλικού, Γεώργιος Π. Παπαγόρας Μέλος.

Ο ΣΜΑΒ έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα σημαντικές εκδηλώσεις με κοινωνική προσφορά και αξία. Μερικές από αυτές είναι οι εξής:

o       Το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου.
o       Η αιμοδοσία με ικανή προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών.
o       Το σεμινάριο 4x4 off road τον Απρίλιο του 2014.


o       Το 1ο rally sprint (το Νοέμβριο του 2014) στη διαδρομή: αφετηρία Μετόχι – Παλαιογράτσανο - τερματισμός καλύβι Τάκη Τσιαμή, με μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για μια γοητευτικότατη διαδρομή μέσα στα δασώδη και δροσερά Πιέρια όρη, που κατά την ομολογία όλων των συμμετεχόντων αθλητών είναι μια από τις καλύτερες διαδρομές στην Ελλάδα. Και ενώ ο δρόμος άθλησης (από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό) είναι ασφαλής και ασφαλτοστρωμένος, ο δρόμος για την επιστροφή των οχημάτων (καλύβι Τσιαμή – Μοναστήρι Αγίας Τριάδας – Βελβεντό) είναι χωματόδρομος στο κομμάτι Μοναστήρι-Βελβεντό,  δεν είναι κατάλληλος, είναι απαγορευτικός για τα αγωνιζόμενα αυτοκίνητα. Ο ΣΜΑΒ κάνει έκκληση στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βελβεντού για την ασφαλτόστρωσή του.  

o       Το 2ο  rally sprint, που προγραμματίστηκε για τις 23-24 Μαΐου 2015, στη διαδρομή: αφετηρία Άγιοι Ανάργυροι Βελβεντού - φράγμα Πολυφύτου - τερματισμός Ίμερα.  

Στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΣΜΑΒ συμμετείχαν:
o       Από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού ο δημοτικός Σύμβουλος Μιλτιάδης Ζορμπάς.
o       Ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πτολεμαΐδας.
o       Ο Σύλλογος Παναγροτικής Κύπρου.
o       Από τα ΚΤΕΟ Κοζάνης ο Αχιλλέας Πούτας και ο Γεώργιος Γεράκης.
o       Από την εφημερίδα GO της Θεσσαλονίκης ο δημοσιογράφος Κώστας Χριστόπουλος.
o       Από τη ΣΟΑΑΒΕ ο Βασίλης Μιχόγλου.

Το φλουρί της πίτας το βρήκε ο Ελευθέριος Γεωργάκας αγωνιζόμενο μέλος του ΣΜΑΒ από την Κοζάνη.

Καλές και χαρούμενες διαδρομές, φίλοι του ΣΜΑΒ, με την ευχή του αγίου Χριστοφόρου. 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
2-2-2015

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να σχολιάσει κανένας από τα γεγονότα. Και μόνο ο Πρόεδρος δίπλα στον παπά φτάνουν ως θέμα. Ασχολίαστο.

Ανώνυμος είπε...

Προσέξτε και τον φωτογραφο τι σύμπτοση είνε αδερφός του παπά.

Βασίλης Ταχτσίδης είπε...

πρεπει να ειστε πολυ μικροψυχοι σαν ανθρωποι απ' ότι καταλαβαίνω
Οταν λειτουργουν σωματεία και σύλλογοι σε έναν τόπο
αυτό ανεβάζει το επίπεδο όλων των ανθρώπων αυτού του τόπου
Αλλά των ανώνυμων σκοιλικιών το επίπεδο πως να το ανεβάσεις ;
μου λες ;

Το Προφίλ μας