Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
 Με προγραμματισμένη (που προέκυψε από ελεύθερη, συνειδητή επιλογή και πρωτοβουλία) και προετοιμασμένη (σύμφωνα με την εκκλησιαστική - πνευματική  δεοντολογία) διοργάνωση, προσήλθε (8-2-2015) παρέα νέων γονέων με τα παιδιά τους στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Ασώτου (δεύτερης Κυριακής του Τριωδίου) για να λειτουργηθούν – εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού.

Πόση ομορφιά, χάρη και νόημα περιέχουν οι λέξεις (λειτουργιόμαστεεκκλησιαζόμαστε) είναι μια πραγματικότητα, που ενώ δεν μπορεί να περιγραφτεί επαρκώς, γίνεται αισθητή στα πρόσωπα των ανθρώπων που υφίστανται την ‘’καλήν αλλοίωσιν την ευπρεπεστάτην’’ με την αυτόβουλη συμμετοχή τους στο εκκλησιαστικό γεγονός της Ευχαριστίας.

Μας έλεγε κάποτε ο καλός συνάδελφος και στοχαστής δάσκαλος Κώστας Ζουρουφίδης: -Ποιος είναι ο πιο γλυκός καφές; Και απαντούσε: -Ο καφές μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής στο καφενείο του χωριού. Όλοι και όλα εκεί αποπνέουν την πραότητα, τη γλυκύτητα, την ηρεμία και τη χαρά ως προέκταση της Θείας Λειτουργίας.

Οι νέοι γονείς είχαν προετοιμάσει κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα, που το πρόσφεραν οι ίδιοι στον καθένα και στην καθεμιά κατά την έξοδό τους από το Ναό.

Στο μέτρο της εκκλησιαστικής μας διακονίας επαινούμε και ενισχύουμε παρόμοιες κινήσεις. Που εμπλουτίζουν και ενισχύονται από το γεγονός της Ευχαριστίας. Είναι το ψυχανέμισμα των υπάρξεων, που αναζητούν την ελπίδα και που τη συναντούν στην προσφερόμενη από το Θεό ελπίδα στον κόσμο όλο. Η συνάντηση αυτή (έστω και ως αρχή) είναι το πάντοτε ζητούμενο και επιδιωκόμενο ως ποιμαντική μέριμνα.

Ο Σαββόπουλος ως ένας προφήτης της εσωτερικής ελευθερίας βλέπει τις μικρές τέτοιες παρέες να απηχούν την κατ’ εξοχήν ενοειδή βίωση του προσώπου και να γράφουν ιστορία προεικονίζοντας το ροκ του μέλλοντός μας. ‘’Μέχρι τα ουράνια σώματα – με πομπούς και με κεραίες – φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα – κι ιστορία οι παρέες… - Κι είτε με τις αρχαιότητες – είτε με ορθοδοξία – των Ελλήνων οι κοινότητες – φτιάχνουν άλλον Γαλαξία’’. Προς τα πού είναι το μέλλον μπορούμε να το εικάζουμε με το φανάρι αυτών των δύο. Που συνθέτουν και δημιουργούν.
π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, παπαδάσκαλος (8-2-2015)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να μας βοηθα ολους....

Το Προφίλ μας