Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Τo ΚΑΠΗ Βελβεντού στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Εν Ολύμπω Βελβεντού

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
 Στον ιερό ναό του αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού προσήλθαν με την πατροπαράδοτη ευσέβεια για να λειτουργηθούν (19-11-2014) τα μέλη του ΚΑΠΗ Βελβεντού. Τιμήθηκε λειτουργικά η μνήμη των αγίων: Αβδιού του Προφήτη και Βαρλαάμ του Μάρτυρος.

Στον Προφήτη Αβδιού (ο οποίος, όπως τον χαρακτηρίζει η Αγία Γραφή, ‘’ην φοβούμενος τον Κύριον σφόδρα’’) κυριαρχεί το φρόνημα της ταπεινοφροσύνης και το αίσθημα του ‘’φόβου του Θεού’’ μέσα στον άνθρωπο, που είναι η βάση και η αρχή κάθε σοφίας, συνεργασίας και κοινωνικής ανέλιξης.

Στο Αναλόγιο έψαλαν τους ύμνους της ημέρας οι ψάλτες του ιερού ναού: Γιάννης Τζινίκος, Γιώργος Καραγιάννης, Γιάννης Παπαγόρας, Δήμητρα Κίτση-Βαλωμά και ο Τάκης Στεφανόπουλος.


Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τα μέλη του ΚΑΠΗ (ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και όλο το εκκλησίασμα) πέρασαν στο Αρχονταρίκι του ιερού ναού για το κέρασμα: καφέ με κουλούρι και λουκούμι με ψωμί.

Η σημερινή διοίκηση του ΚΑΠΗ Βελβεντού έχει ως εξής: Αντώνιος Σπανδωνής Πρόεδρος, Πλούταρχος Τσιανάκας Ταμίας, Παρμενίων Αποστόλης, Αναστάσιος Ζέρβας και Θεοδώρα Κακούλη Μέλη.

Στο ΚΑΠΗ Βελβεντού (που αριθμεί 450 εγγεγραμμένα μέλη) λειτουργεί τμήμα χορωδίας (με καλλίφωνους χορωδούς-άνδρες και γυναίκες) με μουσικοδιδάσκαλο τον Τάκη Δασκαλόπουλο και τμήμα χορευτικό με δασκάλα χορού την Θεοδώρα Αγοραστού. 

Τα δύο τμήματα, χορωδίας και χορευτικού, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις πολιτισμού εντός και εκτός Βελβεντού με πολύ καλές επιδόσεις.

Σε εκδήλωση για τα 50χρονα του ιερού ναού αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω το Σεπτέμβριο του 2013, στο προαύλιο του ιερού ναού, μεταξύ των άλλων προσκεκλημένων χορωδιών, συμμετείχε με τοπικά τραγούδια και η χορωδία του ΚΑΠΗ Βελβεντού. Τραγούδησαν τα τραγούδια: ‘’Χορέψτε δυο μου μάτια’’, ‘’Νεραντζούλα φουντωμένη’’, ‘’Μη μ’ αρραβωνιάζεις ‘κόμα’’, ‘’Ψηλά σε κείνο το βουνό’’ και ‘’Μες στην αγια-Παρασκευή’’.
π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος (20-11-2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας