Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Δυναμικό παρόν του Συνδέσμου Γυναικείων Επιχειρήσεων Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση τουρισμού Θεσσαλονίκης Ρhiloxenia 2014

Ο Σύνδεσμος Γυναικείων Επιχειρήσεων Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε για πρώτη φορά στην διεθνή έκθεση τουρισμού Ρhiloxenia 2014 εκπληρώνοντας την δράση προβολής των Ορθόδοξων Θρησκευτικών Μνημείων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, μετά την ένταξή του στο τοπικό πρόγραμμα «Προσέγγιση LEADER» Μέτρο 41, Δράση 313-4 στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» που υλοποιείται από την Ομάδα Τοπικής Δράσης Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝ.ΚΟ.


Ο εκθεσιακός χώρος του  ΣΥ.Γ.Ε.ΔΥ.Μ. χαρακτηρίστηκε λιτός με την χαρακτηριστική αισθητική της Δυτικής Μακεδονίας και του συγκεκριμένου αντικειμένου, αποσπώντας θετικές κριτικές, τόσο από ειδήμονες του τουρισμού όσο και από εκθέτες και επισκέπτες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από Tour Operators από τη διεθνή τουριστική αγορά. Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΣΥ.Γ.Ε.ΔΥ.Μ. πραγματοποίησαν προγραμματισμένες συναντήσεις την Πέμπτη 13/11/2014 & την Παρασκευή 14/11/2014 με τουριστικούς πράκτορες από Βουλγαρία, Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία και Ιταλία καθώς και με αξιόλογα Ελληνικά Τουριστικά Γραφεία που ασχολούνται με τον Θρησκευτικό Τουρισμό και ιδιαίτερα τον εισαγόμενο τουρισμό.

Το περίπτερο του ΣΥ.Γ.Ε.ΔΥ.Μ. τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων η κα Ζωή Γκερεχτέ, Υπεύθυνη Τμήματος Ανάπτυξης Υπαίθρου – ΑΝ.ΚΟ., η κα Ρακιτζή Δέσποινα, Στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Δήμαρχος Θεσ/νίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Σερβίων-Βελβεντού κ. Φώτης Ζυγούρης.


Η επιλογή του Δ.Σ. του ΣΥ.Γ.Ε.ΔΥ.Μ. να καταθέσει και να υλοποιήσει την πρόταση για τον Θρησκευτικό Τουρισμό αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμη για την Δυτική Μακεδονία καθώς οι μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει ο τόπος μένει να αξιοποιηθούν ώστε να αναδειχθεί ως αξιόλογος προορισμός για τον εναλλακτικό τουρισμό. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας