Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

αλλαΖουμε εποχη: Η στάση μας στην ψήφιση του προϋπολογισμού...

Πέρυσι η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό, γιατί «η Περιφέρεια αποτελεί αναπόσπαστο όργανο του κράτους που έχει ως σκοπό την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων». Μέχρι εκεί. Τίποτα παραπάνω!
Φέτος όμως «ο προϋπολογισμός είναι σφαγείο και χρειάζεται να καταγγελθεί…»
Όχι τόσο ο προϋπολογισμός, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ…
Να θυμίσουμε πως η παράταξη «αλλαΖουμε εποχη», ζητάει επίμονα από το δεύτερο περιφερειακό συμβούλιο, την σύγκλιση περιφερειακού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τις προγραμματικές θέσεις της νέας περιφερειακής αρχής, η οποία με τη σειρά της δεσμεύτηκε να το πράξει. Δηλώσαμε και προεκλογικά σε κάθε τόνο ότι στόχος μας είναι να συμβάλλουμε σε ένα δημοκρατικό διάλογο, που θα αφορά στο συνολικό σχεδιασμό του μέλλοντος της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και στην άμεση επίλυση ζητημάτων ζωτικής σημασίας που αφορούν τον πολίτη.
Επιθυμώντας εξ’ αρχής, να εισάγουμε έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό, πάγια θέση μας αποτελεί η προεκλογική μας δέσμευση πως πολιτική δεν παράγεται με συνθήματα και στείρες καταγγελίες, αλλά με διάλογο και διαβούλευση όλων των βασικών θεμάτων με την κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτών των θέσεων της παράταξής μας, στο θέμα του προϋπολογισμού τοποθετηθήκαμε ως εξής:
α./ Επισημαίνουμε εξ αρχής την καθολική απουσία αλλαγών και προτάσεων ουσιαστικής αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στον νέο προϋπολογισμό
β./ Αναγνωρίζουμε πως η νέα περιφερειακή διοίκηση ασκεί τα καθήκοντά της μόλις δύο μήνες.
γ./ Με την διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη, ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τον προϋπολογισμό και πως θα ακολουθήσει αναμόρφωση, και πως για κάθε αναμόρφωση θα ακολουθείται η διαδικασία της δημοκρατικής διαβούλευσης με κάθε ενδιαφερόμενο, δίνουμε θετική ψήφο με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
-                     Οι τροποποιήσεις που είναι αναγκαίο να γίνουν, να είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένου σχεδιασμού για κάθε τομέα, με έμφαση στις δράσεις άμεσης αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και της δημιουργίας ενός βιώσιμου ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της Δ.Μακεδονίας.
-          Οι αλλαγές που θα γίνονται θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συστηματικής διαβούλευσης με την κοινωνία.
Η Περιφερειακή Αρχή θα δοκιμαστεί και θα κριθεί  με βάση την εφαρμογή των προεκλογικών της διακηρύξεων. Εμείς πολιτευόμαστε με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της κοινωνίας και κάθε εργαζόμενου. Το κοινό συμφέρον της κοινωνίας της Δυτικής  Μακεδονίας, απαιτεί από όλους μας, το αυτονόητο, πως αν δεν θέλουμε να βοηθήσουμε, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να είμαστε χρήσιμοι.
Για την παράταξη «αλλαΖουμε εποχη», είναι αυτονόητο, πως ο λόγος ύπαρξής μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να είναι δημιουργικός και όχι στείρα αντιπολιτευτικός- πράγμα άλλωστε εύκολο.
Η Δυτική Μακεδονία, δεν έχει περιθώρια αναμονής της επόμενης πενταετίας.

Κοζάνη 19 Νοεμβρίου 2014
Για την παράταξη «αλλαΖουμε εποχη»
Θέμης Μουμουλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας