Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Την υπογραφή Σταϊκούρα περιμένει η ΚΥΑ για καταρροϊκό και ευλογιά

Από το agronews.gr
Στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα βρίσκεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για να τρέξει το πρόγραμμα των αποζημιώσεων για τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews, η σχετική απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης σε περίπου ένα δεκαήμερο, ενώ θα ακολουθήσουν διευκρινιστικές εγκύκλιοι, που θα ορίζουν τον τρόπο καταβολής των εγκεκριμένων ποσών προς τους δικαιούχους κτηνοτρόφους.

Να θυμίσουμε ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 3 Οκτωβρίου για το θέμα του καταρροϊκού στο υπουργείο, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος ανακοίνωσε ότι «περί τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους τόσο για τη χρήση εντομοαπωθητικών, όσο και για τις απώλειες που έχει υποστεί το ζωικό τους κεφάλαιο από τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά».
Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί εγκύκλιος η οποία θα διευκρινίζει απολύτως διάφανα και με σαφήνεια το πλαίσιο παροχής των αποζημιώσεων αλλά και την επόμενη δέσμη μέτρων που θα αναληφθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του καταρροϊκού. «Η κυβέρνηση», τόνισε, «στέκεται δίπλα στον Έλληνα κτηνοτρόφο. Θα τους παράσχουμε όλα τα μέσα και όλα τα εργαλεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας