Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ο μεγάλος φόβος

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Τις τελευταίες ημέρες ο φόβος ακούει στο όνομα Εμπολα. Δεν είναι ούτε τα τροχαία, ούτε άλλες ασθένειες που μας απασχολούν, αλλά ο Εμπολα. Σε σημείο πανικού. Αυτό τουλάχιστον λένε στα δελτία ειδήσεων, μεταξύ αστείων βίντεο από το youtube και χολιγουντιανών κουτσομπολιών.
Πάντα, εξάλλου, κάτι θα είναι. Θυμάστε τον H1N1 που έβαλε μέσα το σύστημα υγείας μερικά εκατομμύρια ευρώ; Πριν ήταν ο SARS, πιο πριν η γρίπη των πουλερικών και πάει λέγοντας.

Καλή είναι η δημοσιότητα που δημιουργεί εγρήγορση στον πληθυσμό. Κακός είναι ο πανικός και μια καμπάνια μονομερώς στραμμένη σε έναν ιό που ακόμα δεν έχουμε δει, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από άλλες θανατηφόρες αιτίες.
Εκτός από εκείνους που διαβάζουν φανατικά Νταν Μπράουν και βλέπουν μπροστά τους εικόνες από τη Δαντική Κόλαση, όλοι οι υπόλοιποι μάλλον θα συμφωνήσουμε ότι αφήνοντας κατά μέρος τα σενάρια συνωμοσίας, είναι απαραίτητο να δείξουμε λίγη ψυχραιμία και να μην αντιμετωπίζουμε τον κάθε Αφρικανό που πουλάει τσάντες στην πόλη μας ως πιθανό φορέα του ιού.
Η γνώση και η πρόληψη δε βλάπτουν, η μαζική υστερία βλάπτει για ένα θέμα που είναι μεν πολύ σοβαρό, αλλά σε αυτή τη φάση καθόλου υπαρκτό για τη χώρα μας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τα αρθρα της ανετα κρατανε τη σημαια... χαμηλα!

Το Προφίλ μας