Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ραχήλ Μακρή: «Βουλευτές με σκιές οδεύουν προς την ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας»

Αυτοί, που απαλλάσσουν από τις ποινικές ευθύνες τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, διοικήσεις εταιρειών που πωλούνται ως ζημιογόνες λόγω κακής διαχείρισης, διοικητές ταμείων και οργανισμών ή και αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτοί που διαγράφουν τα πρόστιμα και παρέχουν φοροαπαλλαγές σε ολιγάρχες. Αυτοί που εισαγάγουν τροπολογίες «κλείνοντας το μάτι» στα κόμματα για νομιμοποίηση χρηματοδότησης πέραν της κρατικής, δεν αντέχουν να κυβερνούν με διαφάνεια.
Οι Κυβερνώντες δεν μπορούν να αποκρύπτουν την ύπαρξη πολιτικών σε λίστες, που φανερώνουν παράνομες, παράτυπες ή ανήθικες για την Χώρα πρακτικές.
Οι Κυβερνώντες δεν δύνανται να επικαλούνται φορολογικά ή άλλα απόρρητα για να καλύψουν τις σκιές όσων πιθανών θέλουν να προσεγγίσουν για να μην απαντήσουν σε όσους τολμούν να ζητήσουν στοιχεία μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζονται με εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό.
Νέο ιδρυθέντες κομματικοί σχηματισμοί δεν μπορούν να συνεργάζονται στην παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης, με στελέχη τους να υπογράφουν τροπολογίες ντροπής και να παίρνουν πίσω τις υπογραφές τους όταν αποκαλύπτεται η μεθόδευση.
            Από την άλλη δεν μπορούν να μην διερευνώνται πολιτικά και δικαστικά, δηλώσεις δημιουργίας συστημικού κινδύνου από Κυβερνητικά στελέχη.
Ο Ελληνικός Λαός χρηματοδοτεί τα κόμματα και απαιτεί τον έλεγχο. Εάν ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι έχει εξασφαλίσει την συναίνεση περισσότερων βουλευτών από όσους ανήκουν στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ας έχει το πολιτικό θάρρος να προβεί σε αποκαλύψεις.
Όσοι συναινούν τι έχουν να φοβηθούν;
Όσοι αναγνωρίζουν «εθνικά κεφάλαια» και σχεδιάζουν «εθνική συναίνεση» ας βρουν τον πολιτικό ανδρισμό να το παραδεχτούν.
Η διάλυση των σκιών οφείλει να συντελεστεί πρώτα από τη Νομοθετική και μετά από την Δικαστική εξουσία. Εάν δεν συντελεστεί αφήνει περιθώρια στη διαπλοκή και δικαιώνει τα δημοσιεύματα που προσβάλουν τόσο τους βουλευτές όσο και τις διαδικασίες της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας