Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ευ. Βενιζέλος: Έχουμε μια σταλινική μέθοδο προληπτικής συκοφάντησης

«Έφτασαν στο σημείο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με γλοιώδεις συνοδοιπόρους, να πουν σήμερα ότι τα προβλήματα που έχουμε στις διεθνείς αγορές, τα προβλήματα στη διεθνή αγορά ομολόγων, στα spreads, ή στο Χρηματιστήριο δεν είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της αποσταθεροποίησης την οποία προκαλούν αυτοί ως αντιπολίτευση, αλλά είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι εμείς θέλουμε πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο. Προσέξτε, αυτό δεν το υποστηρίζει ούτε ο πιο ακραίος συντηρητικός κύκλος στην Ε.Ε. και στο ΔΝΤ» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο υπουργικό συμβούλιο.

«Ο μεγαλύτερος επενδυτής (θέλετε να πούμε κερδοσκόπος;) στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου υποστηρίζει σοβαρά στις πιο έγκυρες εφημερίδες ότι πρέπει να γίνει διαφορετικά ο υπολογισμός του ελληνικού δημοσίου χρέους. Ότι είναι 60% του ΑΕΠ το ελληνικό δημόσιο χρέος ορθά υπολογισμένο και ότι είναι 120% το ιταλικό, είναι 80% το πορτογαλικό» υπενθύμισε ο Ευ. Βενιζέλος και τόνισε ότι «αυτά που ζούμε είναι σκηνές από το μέλλον, σκηνές από ένα μέλλον που πρέπει να αποφύγει η χώρα».
«Η αποσταθεροποίηση και η αβεβαιότητα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχουμε στην πορεία μας προς την έξοδο από την κρίση και στην αλλαγή σελίδας» επανέλαβε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε πως «ό,τι λέμε εδώ, ό,τι κάνουμε, αν είμαστε ενωμένοι, προβάλλεται θετικά, αν είμαστε δέσμιοι μιας μικροκομματικής αντίληψης της αντιπολίτευσης, αυτό προβάλλεται αρνητικά και το πληρώνουμε, το πληρώνει ο ελληνικός λαός, το πληρώνουν οι οφειλέτες, το πληρώνουν οι τράπεζες, το πληρώνει η οικονομία. Είναι πραγματικά λεφτά και πραγματική κύρωση αυτή που υφίστανται οι πολίτες.»
«Έχουμε μια σταλινική μέθοδο προληπτικής συκοφάντησης» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος και εξήγησε πως «όποιος βουλευτής ψηφίσει υπέρ της εκλογής ΠτΔ, μπορεί να έχει το στίγμα ότι είναι μέρος μιας συναλλαγής και ότι ενδεχομένως έχει χρηματιστεί. Μιλάμε ότι αυτό δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε στη δεκαετία του ’60, ούτε στη δεκαετία του ‘50. Μπορεί κάποιος να έχει κατηγορηθεί εκ των υστέρων, επί τη βάσει κάποιων υποθέσεων, αλλά εκ των προτέρων τέτοιου είδους συκοφαντία δεν έχει γίνει ποτέ, ούτε στις πιο σκληρές εποχές της ελληνικής πολιτικής ζωής, της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής ζωής. Ποτέ!»
«Σε αυτό χρειάζεται μια απάντηση. Δεν γίνεται αυτοί να θέλουν να εκβιάσουν συνειδήσεις και συμπεριφορές, διότι περί αυτού πρόκειται» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αναφέρθηκε στην προκαταρκτική εξέταση που διεξάγεται: «Ορθώς την παράγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία έχει την εξής εικόνα: Ότι ο δημοσιογράφος που το έγραψε και ο εκδότης που το δημοσίευσε επικαλείται το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά λέει ότι οι πηγές του είναι σοβαρές κι ότι δεν μπορεί να μας τις πει. Και όλοι οι άλλοι παραπέμπουν στο δημοσίευμα αυτό, ο συντάκτης του οποίου δεν μπορεί να μας πει τις πηγές του γιατί καλύπτεται από το δημοσιογραφικό απόρρητο! Δηλαδή πρόκειται για απύθμενο θράσος το οποίο στρέφεται κατά της χώρας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Γιατί αυτό είναι πια και μια λοιδορία προς τη Δικαιοσύνη. Λοιδορούν τη Δικαιοσύνη!» είπε.
«Σε αυτά πρέπει να δώσουμε μια απάντηση και η απάντηση είναι η δουλειά μας, η οποία βέβαια δυσκολεύει πάρα πολύ γιατί έχουμε απέναντί μας ένα ολόκληρο κλίμα. Αλλά πρέπει να την κάνουμε τη δουλειά μας εις πείσμα των όσων συμβαίνουν γιατί δεν έχουμε άλλη λύση για τη χώρα, στην οποία χώρα και στην πορεία της έχουμε υποθηκεύσει τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, ιστορικό κεφάλαιο» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης μιλώντας στους υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας