Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Εμείς οι πλούσιοι

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Είναι γνωστό το θέμα με εμάς τους πλούσιους της Κοζάνης. Ως γνωστόν έχουμε πολλά λεφτά, τύφλα να έχει η Εκάλη και όλα τα βόρεια προάστια μαζί και επίσης έχουμε και μεγάλη ανεργία. Γιατί; Μα, φυσικά γιατί δεν εργαζόμαστε και επιθυμούμε να παίρνουμε και το επίδομα ανεργίας. Γι’ αυτό και γραφόμαστε στον ΟΑΕΔ.
Αυτά και άλλα πολλά θα μπορούσε κανείς να πει και να γράψει χαριτολογώντας για το θέμα των “πλουσίων” της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εδώ και χρόνια, εξάλλου, στερείται σημαντικών κονδυλίων, εφόσον έχει υψηλό ΑΕΠ, λόγω της δραστηριότητας της ΔΕΗ.
Πρόκειται για μια στρέβλωση, η οποία αδικεί την περιοχή, καθώς δίνει μια εντελώς λανθασμένη εικόνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αναπτυξιακή της πορεία.
Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι εμείς δηλώνουμε αυτά που παίρνουμε, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν τον ψόφιο κοριό, δηλώνοντας μόλις μερικές χιλιάδες ευρώ που κοστίζουν μόνο τα αξεσουάρ που κουβαλούν μαζί τους, όπως έγραφαν πριν μερικά χρόνια για κυρία του κοινοβουλίου που δήλωνε 11.000  ευρώ, πόσο που κόστιζε μόνο η τσάντα που κρατούσε.
Με τούτα και με εκείνα κάθε χρόνο είμαστε πρωταθλητές και στον πλούτο και στην ανεργία. Ω, τι ευτυχία
Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας