Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο παραλογισμός με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

Οι τεράστιες ουρές για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ αυτές τις μέρες στις τράπεζες ήταν αναμενόμενες. Το γεγονός ότι είμαστε αρκετά πίσω ακόμη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές  συνετέλεσε κατά πολύ σε αυτή την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών.
Το αποτέλεσμα ήταν οι τράπεζες και τα ΕΛΤΑ να γεμίσουν με κόσμο για τις πληρωμές και οι λογιστές να εκτυπώνουν αβέρτα τα σημειώματα.

Είναι σίγουρο ότι το πέρασμα από τη μια εποχή στην άλλη δεν θα γίνει τόσο απλά, αλλά χρειάζονται και κάποια κίνητρα, προκειμένου οι πολίτες να αρχίσουν να εξοικειώνονται με τις διαδικασίες.
Δεν θα ήταν, λοιπόν, ένα από αυτά μια μεγαλύτερη έκπτωση στο φόρο, σε περίπτωση που κάποιος τον πληρώσει ηλεκτρονικά;
Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η εμπέδωσή της δεν είναι εύκολο πράγμα και ούτε θα γίνει από τη μια ώρα στην άλλη. Χρειάζεται επιμονή και εκπαίδευση, ώστε ειδικά οι νεότερης ηλικίας άνθρωποι που δεν έχουν αντιληφθεί τα οφέλη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης να μπουν στη διαδικασία να το κάνουν.
Τα πρακτικά αποτελέσματα από τη διεύρυνση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι γνωστά και αφορούν στη μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα που είναι και το βασικό ζητούμενο. Μένει να βρεθεί και ο πρακτικός τρόπος να επικοινωνηθεί το μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας