Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλη η πολιτιστικη προσφορά του ψάλτη του Αγ. Διονυσίου Βελβεντού Αθανάσιου Κουτσιούκη

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Μεγάλη υπήρξε η πολιτιστική προσφορά του ψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού Αθανασίου Κουτσιούκη, που εξεδήμησε προς Κύριον την Κυριακή, 12-10-2014.

Ο ψάλτης Αθανάσιος Κουτσιούκης ‘’ανέβηκε’’ στο Αναλόγιο του Ιερού Ναού το Σεπτέμβριο του 1992 και για 22 συναπτά έτη διακόνησε με πολλή αγάπη και αφοσίωση (με όλο του το είναι) το Αναλόγιο της Εκκλησίας σε όλες τις πολιτιστικές παραμέτρους του: την ελληνική γλώσσα, την εκκλησιαστική-βυζαντινή μουσική, τη θεολογία της ιερής υμνογραφικής ποίησης, το εκκλησιαστικό ήθος. Παράμετροι που συνιστούν και ερμηνεύουν την ποιότητα του πολιτισμού μας.

Ο ψάλτης Αθανάσιος Κουτσιούκης έγινε ο ζωντανός κρίκος μιας αλυσίδας απλοϊκών και πιστών ψαλτών του Ιερού Ναού από τους δύο πρώτους του Ναού αείμνηστους ψάλτες: το Δημήτριο Φικιάρη (δεξιό) και το Γεώργιο Ηλιόπουλο (αριστερό ψάλτη).

Υπήρξε για 22 έτη ένας από τους βασικούς και ακούραστους συντελεστές της ζωντανής λειτουργικότητας του Ιερού Ναού. Η προσφορά του κρίνεται σημαντικότατη. Στο πρόσωπό του τιμάται ο ανώνυμος και ακατάβλητος ψάλτης-δημιουργός των Αναλογιών των χιλιάδων Ενοριών της ελληνικής υπαίθρου χώρας: αυτός που γίνεται ο φορέας μιας μεγάλης παράδοσης, ενός πολυσύνθετου οικουμενικού πολιτισμού.

Στις 28 Ιουλίου 2013, έτος κατά το οποίο ο Ιερός Ναός γιόρταζε τα 50 χρόνια λειτουργίας του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος χειροθέτησε αναγνώστη τον ψάλτη Αθανάσιο Κουτσιούκη.

Ψάλτη Αθανάσιε Κουτσιούκη, σε ευχαριστούμε για όλα όσα με αγάπη μάς πρόσφερες από το Αναλόγιο του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού. Καλή Ανάσταση εν Χριστώ, αδελφέ μας. 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
13-10-2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας