Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε. Μιλάνο, 2-3 Οκτωβρίου 2014

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος εκπροσώπησε την χώρα μας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έλαβε χώρα στις 2 – 3
Οκτωβρίου στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της Ιταλικής Προεδρίας του Συμβούλιου της Ε.Ε.
Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε. εξέτασαν σειρά σοβαρών θεμάτων, που σχετίζονται με την Διακυβέρνηση του Διαδικτύου και  την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά ειδικότερα σε ότι αφορά την εισαγωγή μέτρων για τη διασφάλιση της ουδετερότητας του διαδικτύου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο Υφυπουργός κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι: Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά και συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου από την πρώτη στιγμή που αυτές ξεκίνησαν. Σε αυτή την προσπάθεια προσπαθήσαμε και προσπαθούμε πάντα να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά στη διαμόρφωση μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής φωνής. Ειδικότερα τώρα, μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ να διευκολύνει τη μετάβαση των βασικών λειτουργιών της ΙΑΝΑ στην παγκόσμια κοινότητα, την οποία χαιρετήσαμε όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος, η ανάγκη να μιλάει η Ευρωπαϊκή Ένωση με μια φωνή είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη. Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χώρα μας έλαβε την πρωτοβουλία ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή Ευρωπαϊκή θέση για το θέμα της Διακυβέρνησης του Διαδικτύου, η οποία αποτυπώθηκε στο κείμενο Κατευθυντήριες Γραμμές, που υιοθετήθηκε  τον Απρίλιο σε επίπεδο Μόνιμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ε.Ε. Σε όλη αυτή τη διαδικασία της μετάβασης των βασικών λειτουργιών της ΙΑΝΑ στην παγκόσμια κοινότητα, πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχεια, η ασφάλεια και η ακεραιότητα του Διαδικτύου.  Το πολυσυλλεκτικό μοντέλο διακυβέρνησης πρέπει να είναι η βάση για τις συζητήσεις, διότι έτσι μόνο θα διασφαλιστεί το ανοιχτό και ελεύθερο Διαδίκτυο και τα θεμελιώδη δικαιώματα των χρηστών, όπως η προστασία της ιδιωτικότητας και η ελευθερία έκφρασης. ”
Ο Υφυπουργός συνέχισε λέγοντας: ´´Η συζήτηση θεμάτων, όπως η προστασία της ιδιωτικότητας και η ουδετερότητα του διαδικτύου σε διεθνές επίπεδο, αναφορικά με το πολυσυλλεκτικό μοντέλο της Διακυβέρνησης του Διαδικτύου,  θα πρέπει να συνδυάζεται με την ανάγκη για μια Ενιαία Ψηφιακή Αγορά στην ΕΕ. Η συζήτηση γύρω από την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά στην Ευρώπη στοχεύει στην επανεκκίνηση της οικονομίας της ΕΕ καθώς και στην υποβοήθηση των ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων προκειμένου να ωφεληθούν τα μέγιστα από τις ψηφιακές τεχνολογίες. ” 
Σημειώνεται ότι, σε Διεθνές επίπεδο έπεται η Διάσκεψη Πληρεξουσίων της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) που θα πραγματοποιηθεί στην Κορέα από 20 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου. Τονίζεται ότι η Ελλάδα διεκδικεί την επανεκλογή της στο Διοικητικό Συμβούλιο της ITU κατά τη διάρκεια των εκλογών που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της προαναφερόμενης Διάσκεψης. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ai-vres poli diafimisi mas kanis ton Papadopoulou, den exi patisi oute mia fora ste Servia na milisi, psifizi NAI SE OLA stin vouli, to mono pou ton niazi einai i karekla kai o mis8os tou Vouleyti.

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω το ai-vreS https://www.facebook.com/ChristosTsiartas

Το Προφίλ μας