Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Πως θα διαλέξει ο Καρυπίδης θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες απο Καστοριά

 από το fouit.gr
Ο Θεόδωρος Καρυπίδης μετά την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, ανεξάρτητος και χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις σε κανέναν, “έβαλε” όλο τον συνδυασμό του, εκλεγμένους και μη σε ομάδες εργασίας.
Η δημιουργία των ομάδων εργασίας με θεματικά αντικείμενα

  • ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ  - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ
  • ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ- ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  - ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ -ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ήταν βασική πολιτική επιλογή, γιατι απο αυτές θα αναδειχθούν προτάσεις και προβλήματα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Μέσα απο αυτές τις ομάδες θα προκύψουν και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχεις της Περιφέρειας  , με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες, εκ των οποίων κάποιοι θα είναι και απο την Καστοριά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του fouit.gr οι ομάδες αυτές δουλεύουν πυρετωδώς , με συναντήσεις με φορείς και δικές τους συχνές συγκεντρώσεις, ώστε να έχουν έτοιμες προτάσεις και λύσεις μέχρι την ορκωμοσία στις 24  Αυγούστου. Τότε περίπου θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των νέων θεματικών Αντιπεριφερειαρχών με “συναπόφαση και άμεση δημοκρατία” , μεταξύ των ομάδων και του νέου Περιφερειάρχη , όπως σε κάθε δημόσια του δήλωση διακηρύττει.
Το fouit.gr σας παρουσιάζει τα βιογραφικά των εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων Καστοριάς τα οποία σαφώς έπαιξαν ρόλο στην τοποθέτηση τους σε ομάδες και  θα αποτελέσουν ενα απο τα κριτήριο για τις τελικές επιλογές  Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών  απο την Καστοριά.
Βάσσος Πασχάλης
Γεννημένος στην Κυψέλη Καστοριάς το 1961.
Παντρεμένος με την Γεωργοπούλου Νίκη, δημοτική υπάλληλο του δήμου Καστοριάς.
Έχουν δυο παιδιά τον Δημήτρη, φοιτητή στο ΤΕΙ Καβάλας τμήμα τεχνολογιών πετρελαίου – φυσικού αερίου, μηχανολογικό και τον Θωμά φοιτητή στο ΤΕΙ Κοζάνης, τμήμα μηχανικών αντιρύπανσης.
Συμμετείχε στα κοινά σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και υποψήφιος σε προηγούμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στον πρώην δήμο Αγίας Τριάδας.
Απόφοιτος λυκείου, εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία και τα τελευταία έτη ως διευθυντής της εταιρείας στο αεροδρόμιο Καστοριάς “Αριστοτέλης”

ΖΥΜΠΙΔΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ
 Γεννήθηκα το 1982 . Κατοικώ στην Μεσοποταμία Ν. Καστοριάς.
Είμαι Λογιστής – Φοροτεχνικός. Δάσκαλος Σχολής Οδηγών . Φοίτησα στο οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά.
Εργάσθηκα ως ανεφοδιαστής Αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου και στο Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκης. Ασχολούμαι ενεργά με τα δρώμενα του τόπου μου και είμαι μέλος του Φυσιολατρικού Συλλόγου Δάσους Μεσοποταμίας , διετέλεσα μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Τοπικής Οργάνωσης Μεγάλου Πολιτικού Κόμματος στην Μεσοποταμία.
Από το 2009 μέχρι και σήμερα διατηρώ Λογιστικό γραφείο και Σχολή Οδηγών στην Μεσοποταμία Καστοριάς.
Η συνεχής επαφή με τους πελάτες μου στην εργασία μου με βοήθησε να αποκτήσω οργανωτικό πνεύμα και αναλυτική σκέψη.‘Έμαθα να είμαι άτομο δραστήριο, υπεύθυνο,συνεργάσιμο,μεθοδικό, επικοινωνιακό.
Ο προβληματισμός για τα τοπικά θέματα μας , για πράγματα που αγαπάμε και μας ενοχλούν , για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας ,είναι η αιτία της υποψηφιότητας μου και θα αγωνιστώ για λύσεις και διεξόδους του Νομού μου.

 
 
 
 
 
Κώττας Παναγιώτης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών
Ήταν πρωταθλητής Ελλάδος στο αθλημα της κωπηλασιας και μέλος της Εθνικής Ομάδας .
Εργάστηκε στο υποκατάστημα της τράπεζας Citibank στην Καστοριά (1992-96).
Από το 2001 έως το 2012 υπηρέτησε στη θέση του Υπευθύνου Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Σχολικών Δραστηριοτήτων στη Δνση Α΄βάθμιας Εκπσης Ν. Καστοριάς, σήμερα εργάζεται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς ως καθηγητής φυσικής αγωγής.
Διετέλεσε πρόεδρος στο Σύνδεσμο Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Αγίων Αναργύρων, Γραμματέας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Λιθιάς και Έφορος Παιδικών Ομάδων Μπάσκετ στον Μ.Α Σ.Καστοριάς
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Ναυτικών Αθλημάτων Καστοριάς και προπονητής Ιστιοπλοΐας.
Επί 10 χρόνια δάσκαλος παραδοσιακών χορών στον Π.Σ. «Αθ. Χριστόπουλος» και μέλος του Δ.Σ.
Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού «Συγχορδία» και υπεύθυνος χορευτικών τμημάτων και Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ. «Μύησις»
Είναι άνθρωπος με πλούσια συλλογική και εθελοντική δραστηριότητα, με ερευνητικό και εκδοτικό έργο, καθώς επίσης και με ευαισθησίες που προάγουν τον Πολιτισμό – Αθλητισμό-Τουρισμό, την Υγεία, το Περιβάλλον και την Παιδεία.

Αμαλία Κούσκουρα
Στοιχεία εκπαίδευσης 
Σεπ. 2007 – Φεβ. 2010 Μεταπτυχιακό με κατεύθυνση την Πολιτική Ανάλυση στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σεπ. 2001 – Φεβ. 2006 Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σεπ. 1997 – Φεβ. 2001 Φοίτηση στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Καστοριάς
Σεμινάρια – Συνέδρια
Ιαν. 22-23 – 2009 Συμβολή σε επιστημονική διημερίδα με θέμα “Διαιρετικές Τομές, Κομματικά Συστήματα και Ευθυγραμμισμένοι Ψηφοφόροι”, η οποία πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη “Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς” του Ερευνητικού Πανεπιστημονικού Ινστιτούτου.
Δεκ. 9 – 2007 Πραγματοποίηση ομιλιών στα πλαίσια παρουσίασης της επαγγελματικής μου κατάρτισης ως διοικητικού προσωπικού στο τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του δήμου Πανοράματος με αντικείμενο τα τοπικά συμβούλια νέων, σε πρόγραμμα του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, για τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών – ΝΟΠΕ.
Νοε. 23-24 – 2007 Συμβολή επί των εργασιών του διήμερου επιστημονικού συνεδρίου, το οποίο διοργανώθηκε από την “Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Μακεδονίας” σε συνεργασία με την σχολή Πολιτικών Επιστημών και με θέμα “Η Ελλάδα του 1967-1974″.
Σεπ. 30 – 2006 Συμβολή σε μερίδα με θέμα “Ο εκσυγχρονισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης”, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη καθηγητών της Σχολής Πολιτικών Επιστημών Θεσσαλονίκης.
Ακαδημαϊκές Διακρίσεις
Οκτ. 2001- Σεπ. 2006 Υποτροφία του Ιδρύματος “Χρήστου Βράκα” καθ’ όλη τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.
Εργασιακή Εμπειρία
Οκτ. 2003 – Μάρ. 2004
Θεσσαλονίκη Εξωτερικός συνεργάτης σε έρευνες, οι οποίες εκπονήθηκαν από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Kapa Research
Οκτ. 2005 – Μάρ. 2006
Θεσσαλονίκη Ασκούμενη στο γραφείο Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Πανοράματος.
Μάρ. 2004 & Ιούν. 2004
Διεξαγωγή δειγματοληπτικής έρευνας στον Νομό Καστοριάς όσον αφορά τις Βουλευτικές Εκλογές του 2004 και τις Ευρωεκλογές 2004.
Μάι. 2005 – Νοέ. 2006
Θεσσαλονίκη Ανάλυση στατιστικών δεδομένων σε έρευνες, οι οποίες εκπονήθηκαν από τη σχολή Πολιτικών Επιστημών, για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές του Νομού Θεσσαλονίκης.
Φεβ. 2006 – Απρ. 2006
Θεσσαλονίκη Συμβολή σε έρευνες, οι οποίες εκπονήθηκαν από τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών για τον Νομό Θεσσαλονίκης.
Ιούν. 2008 – Σεπ. 2008
Θεσσαλονίκη • Επικουρία μελών ΔΕΠ
• Άσκηση φοιτητών
• Διεξαγωγή εργαστηριακών ασκήσεων
• Εποπτεία εξετάσεων και διόρθωση ασκήσεων στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ
Ιούν. 2009 – Ιούλ. 2010
Θεσσαλονίκη Φροντιστηριακή διδασκαλία και προετοιμασία φοιτητών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου.
Σεπ. 2010 – έως σήμερα
Καστοριά Υπάλληλος γραφείου στον ιδιωτικό τομέα
Λοιπές γνώσεις
Ξένες γλώσσες Αγγλικά – Άριστο επίπεδο
Michigan Certificate of English – Proficiency

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας