Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Πάτρα: Όλο και περισσότεροι αμφιβάλουν για τα παιδιά τους!

Τα αποτελέσματα των επίσημων ερευνών είναι πραγματικά εκπληκτικά: Το 30% των ανδρών σήμερα, αμφιβάλλει για την πατρότητα του παιδιού του (είτε έχει υποψίες είτε... μία στις εκατό δεν είναι απόλυτα σίγουρος) και δεν θα έλεγε «όχι» σε ένα τεστ πατρότητας. Ήδη σε φαρμακεία της Πάτρας κυκλοφορούν εγκεκριμένα τεστ πατρότητας, τα οποία στέλνονται σε ειδικά εργαστήρια, γίνονται οι αναλύσεις και ο πατέρας που αμφισβητεί το κατά πόσο είναι ο πραγματικός πατέρας του παιδιού του... παίρνει την απάντησή του σε λίγες ημέρες.


Πέντε έως και δεκαπέντε εργάσιμες είναι το χρονικό όριο που δίνουν οι εταιρείες. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αγοράσει το σετ δειγματοληψίας από το φαρμακείο, να αφαιρέσει την αποστειρωμένη μπατονέτα συλλογής DNA από τη θήκη της, να κάνει λήψη σάλιου, να τρίψει για 30 δευτερόλεπτα το μάγουλο και να το αφήσει να στεγνώσει, να συμπληρώσει μία φόρμα παραγγελίας και να το στείλει στην εταιρεία.

Οι εταιρείες, εκτός από τεστ πατρότητας, κάνουν και τεστ βιολογικής συγγένειας για κάποιους που θέλουν να διαπιστώσουν αν είναι συγγενείς με τον... παππού, τον θείο, τα αδέλφια τους κλπ! Μάλιστα στα σχετικά διαφημιστικά φυλλάδια που κυκλοφορούν, υπόσχονται επιτυχία 100%!
Υπάρχει, όμως, μια μερίδα ψυχολόγων που υποστηρίζει ότι η πρόσβαση σε εξέταση DNA δεν θα πρέπει να είναι τόσο εύκολη, λόγω των πιθανών απρόβλεπτων αντιδράσεων, για παράδειγμα, των συζύγων που θα πληροφορηθούν ξαφνικά ότι το παιδί που αγαπούσαν, μεγάλωναν και χρηματοδοτούσαν δεν είναι δικό τους.
Η αγορά του σετ δειγματοληψίας γίνεται στο φαρμακείο και κοστίζει 29 ευρώ. Η ανάλυση των δειγμάτων στα ειδικά εργαστήρια (κάποιας από τις εταιρείες που έχουν εξειδικευτεί σε αυτό) στοιχίζει 270 ευρώ. Αρα το σύνολο του κόστους ανέρχεται σε 299 ευρώ.

Σε μεγάλη έρευνα που έγινε πρόσφατα σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης με τη μελέτη χιλιάδων τεστ πατρότητας, απεδείχθη ότι περίπου το 1 στα 20 παιδιά έχει διαφορετικό πατέρα από αυτόν που έχει παντρευτεί η μητέρα τους! Στα πρωτοδικεία της χώρας μας, το 2009 κατατέθηκαν περισσότερες από 2.000 αιτήσεις αναγνώρισης ή προσβολής πατρότητας. 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας