Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τσίπουρο, μεζέδες και χορός στο Βελβεντό!

του Π.Π. από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Με μεγάλη επιτυχία και κύριο χαρακτηριστικό την αθρόα συμμετοχή του κόσμου, αλλά και δεκάδων επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής η…διαφορετική εκδήλωση με τίτλο «Τσίπουρο στο Βελβεντό», που διοργάνωσε η ΜΚΟ «Κοινωνία των Πολιτών».
Αρχικά, στο Πνευματικό Κέντρο, προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Στα Καζάνια του Βελβεντού» και ακολούθησε η ομιλία του δασκάλου Πέτρου Παπαδόπουλου με θέμα «Το τσίπουρο στο Βελβεντό: Τεχνική παραγωγής-εμπορίας και κατανάλωση στα τέλη 19ου και αρχές του 20ου αιώνα».

Αμέσως μετά ο Ευάγγελος Σουφλερός, Καθηγητής Οινολογίας & Οινοπνευματωδών Ποτών Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης είχε ως θεμα της ομιλίας του «Τσίπουρο: Το ελληνικό απόσταγμα στέμφυλων-Ποιοτική Αναβάθμιση Τσίπουρου».
Μετά την εκδήλωση ακολούθησε ηπεριήγηση στα Καζάνια του  Γιάννη Καμκούτη (με την Ορχήστρα Εθελοντών) και του Ζήνου Αχίλλα (με την Ορχήστρα Βελβεντού). Προσφέρθηκαν φυσικά τσίπουρο και εκλεκτοί μεζέδες, ενώ στη συνέχεια ο χορός και τραγούδι, μέχρι πρωίας, είχαν την τιμητική τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας