Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Από το e-Δημόσιο θα κερδίσουμε 4 δις

Την εξοικονόμηση 4 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο Τομέα, θα αποφέρει το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, σχετικά με τη μετάβαση του ελληνικού κράτους στην ηλεκτρονική εποχή, το οποίο θα κατατεθεί το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.
Μιλώντας σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα για την ευρυζωνικότητα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, επεσήμανε πως το νέο θεσμικό πλαίσιο θα προβλέπει την έκδοση ηλεκτρονικών πράξεων από το Ελληνικό Δημόσιο.
Παράλληλα έκανε λόγο για ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και για ισχυρό πλήγμα στη διαφθορά, στην παραοικονομία και τη γραφειοκρατία.
«Η χώρα δεν θα μπορέσει να ανακάμψει χωρίς να επιτύχει πρόοδο στις νέες τεχνολογίες και την ευρυζωνικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Χρήστος Ζώης, έκρινε θετικά την κίνηση αυτή και πρότεινε να οριστεί συγκεκριμένος υφυπουργός, ο οποίος θα παρακολουθεί την υλοποίηση του σχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας