Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Αποτελεί μεγάλο επίτευγμα και ένα νέο κεκτημένο για τη χώρα ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το σύνολο των 325 Δήμων της χώρας, χωρίς καμία εξαίρεση, έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα οικονομικά στοιχεία, ώστε να μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα για την πορεία των οικονομικών τους δεδομένων.
 Η Κεντρική Βάση Δεδομένων που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό έχει οργανωθεί με απόλυτα άρτιο τρόπο, για τον οποία έδωσε συγχαρητήρια και η Eurostat. Τέλος διευκρινίζεται ότι εκ παραδρομής εμφανίστηκαν κάποια από τα υπό κατάργηση ή συγχώνευση Νομικά Πρόσωπα ή Δημοτικές Επιχειρήσεις ως υπόχρεες παροχής στοιχείων, παρά το ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο και το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΛΣΤΑΤ προβλέπει ότι  η σχετική υποχρέωση ξεκινά μετά από τις συγχωνεύσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.
Τις επόμενες ημέρες ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης και ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, για να παρουσιάσουν τη Βάση Δεδομένων με τα στοιχεία των ΟΤΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

GIA KOITA TOYS REZILIDES

Το Προφίλ μας