Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

«Και ο Μουσολίνι ήταν θιασωτής των κινημάτων ανυπακοής» τονίζει ο Λεωνίδας Κύρκος

Βολές κατά του ΣΥΝ εξαπολύει ο ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής Αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος, τονίζοντας πως οι μομφές κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίες την εμφανίζουν ως «κόμμα των προθύμων» και «συμπληρωματική δύναμη» προς το ΠΑΣΟΚ «είναι αστειότητες» και ότι όλα αυτά «τα λένε όσοι επιθυμούν να χτίσουν πάνω από τα ερείπια και τα συντρίμμια της χώρας».

Ενώ οι εργασίες του πρώτου τακτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Κύρκος επικροτεί τη διαπίστωση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου από το βήμα του συνεδρίου ότι «είναι λυπηρό να δαιμονοποιείται ο διάλογος».

Ο ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής Αριστεράς τάσσεται υπέρ των συγκλίσεων που γίνονται σε προγραμματική βάση, επισημαίνοντας ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις.

«Ο πρωθυπουργός προσπαθεί. Φοβάμαι όμως ότι σε πολλές περιπτώσεις ακολουθεί την εύκολη λύση των περικοπών μισθών και συντάξεων» τονίζει ο κ. Κύρκος, υπογραμμίζοντας ότι «το μόνο που δεν χρειάζεται σήμερα ο τόπος είναι οι εκλογές».

Ο 87χρονος πολιτικός δεν διστάζει ακόμα να βάλει κατά των κινημάτων ανυπακοής και απειθαρχίας, λέγοντας ότι «ποτέ δεν τα είδα με συμπάθεια». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «και ο Μουσολίνι ήταν θιασωτής των απολίτικων και λαϊκιστικών κινημάτων ανυπακοής και απειθαρχίας».

Καταδικάζει, επίσης τη διαπόμπευση και τους προπηλακισμούς πολιτικών προσώπων, καλώντας τα κόμματα «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην αφήσουν να γεννηθεί το αυγό του φιδιού».

Τέλος, αναφερόμενος σε πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Μίκη Θεοδωράκη, ο Λεωνίδας Κύρκος σχολιάζει ότι «οι υπερπατριωτικές κορόνες δεν προσφέρουν στην πραγματικότητα τίποτε».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑ ΡΕ ΚΥΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω είναι φανερό πως άμα ξεκουτιάνεις πλησιάζεις στο Πασοκ.

Όταν ήσουνα 90,
την παλιά την εποχή,
σου φωνάζανε: Ρε γέρο,
άϊντε και καλή ψυχή.

Τώρα όμως στα 90
είσαι άπιαστο πουλί
σε γυρνάν σε εκδηλώσεις
και γελάν οι υπουργοί.

Ζαμπέτας παρα λίγο!!

Ανώνυμος είπε...

Στα 80 σου να γίνεσαι καραγκιόζης δεν κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα δεν είστε ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ για να μιλάτε μ' αυτόν τον τρόπο για τον ΚΥΡΚΟ.
Δεξιούρες του κερατά. Λαμόγια ...

Ανώνυμος είπε...

LAMOGIO KAI PASOK EISAI KAI FAINESAI!!!!

Ανώνυμος είπε...

o κυρκος....

επι της ηγεσιας του κοντεψε να πεθανει η ανανεωτικη αριστερα
και καποιοι ακομα τον συμμεριζονται...
ο αριστερος που καταδικαζει την πολιτικη ανυπακοη, την μαμα καθε αντιστασης και αξιοπρεπειας....

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Ξεκούτιανε ο Λεωνίδας ....Κάποιος να τον συμμαζέψει γιατί είναι κρίμα αγώνες και προσφορά τόσων δεκαετιών να "κατεδαφίζεται" από ... ηλικιακές επιπλοκές!

Το Προφίλ μας