Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Χρίσμα στους άξιους θα δώσει ο Σαμαράς - "κλείδωσε" ο Δακής για Δυτ. Μακεδονία

από την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Ανοίγει ο δρόμος για την ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία των πρώτων υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων που θα δώσουν τη «μάχη» των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης, Αντώνης Σαμαράς, δείχνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη, ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του δημάρχου Αθηναίων και θα επισκεφθεί σήμερα το Ίδρυμα Αστέγων, τα συσσίτια και το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών στο Δήμο της Αθήνας. 


Χθες το απόγευμα ο κ. Σαμαράς δέχθηκε στη Ρηγίλλης το νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη. «Μετά το χρίσμα που πήρα από την κοινωνία και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας εδώ και μήνες, ήρθα να ενημερώσω τον πρόεδρο για την πορεία και τον καλύτερο συντονισμό. Ο κ. Σαμαράς μου ευχήθηκε ‘‘καλή δύναμη’’ και ‘‘καλή επιτυχία’’» επισήμανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Νωρίτερα ο κ. Ψωμιάδης συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, με τη συζήτηση να περιστρέφεται σε θέματα που αφορούν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και την προεκλογική πορεία του νομάρχη Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με την ανεξάρτητη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία αναμένεται να συναντηθεί το προσεχές διάστημα. 

Στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. οι συσκέψεις του A. Σαμαρά με τους στενούς συνεργάτες του, για την τελική επιλογή των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών, κορυφώνονται ημέρα με την ημέρα. Στα χέρια των στελεχών της Ρηγίλλης βρίσκονται τα αποτελέσματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, που πραγματοποιήθηκαν σε κρίσιμους δήμους, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις απαντήσεις των μελών του κόμματος, στο ερωτηματολόγιο που εστάλη πριν από τις εκλογές για τις ΝΟΔΕ και αφορούσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, τα πρόσωπα που θα κληθούν να δώσουν τη «μάχη» των εκλογών θα προέρχονται, κατά κύριο λόγο, από την αυτοδιοίκηση, θα έχουν ισχυρά ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες και δεν θα προέρχονται κατ’ ανάγκην από τον στενό κομματικό πυρήνα. Ταυτόχρονα, κριτήρια για την τελική επιλογή των υποψηφίων θα είναι το αψεγάδιαστο ήθος, η αξιοσύνη, η διεισδυτικότητα και η καταξίωση, ενώ οι επιλογές θα έχουν και το στοιχείο της ανανέωσης

Όσον αφορά στις υποψηφιότητες, στο Δήμο Θεσσαλονίκης πιθανότερος υποψήφιος, μετά την απόφαση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου να μη διεκδικήσει και τέταρτη θητεία, είναι ο γραμματέας Προγράμματος, Κώστας Γκιουλέκας. Στο μέτωπο των υποψήφιων περιφερειαρχών, φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» τα ονόματα του νομάρχη Ξάνθης, Γιώργου Παυλίδη, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, του νομάρχη Κοζάνης, Γιώργου Δάκη, για τη Δυτική Μακεδονία, του νομάρχη Ιωαννίνων, Αλέξανδρου Καχριμάνη, για την Ήπειρο και του νομάρχη Μυτιλήνης, Παύλου Βογιατζή, για την περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Οι δύο τελευταίες υποψηφιότητες (των Αλ. Καχριμάνη και Π. Βογιατζή) θεωρείται πιθανό πως θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο των περιοδειών του προέδρου της Ν.Δ. σε Ήπειρο και Μυτιλήνη. 

Ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί στις 21 και 22 Ιουλίου τα Ιωάννινα και στις 29 και 30 Ιουλίου τη Μυτιλήνη, έχοντας ως αιχμή της παρουσίας του σε αυτές τις δύο κρίσιμες περιφέρειες τη νέα στρατηγική της παράταξης, όπως αυτή πήρε σάρκα και οστά στη διάρκεια του Συνεδρίου και την οικονομική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Πρωταρχικός στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μεταδώσει σε ολόκληρη την περιφέρεια το μήνυμα της καινούριας πορείας της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να εξηγήσει τα βασικά σημεία της οικονομικής πρότασης της Ν.Δ., ενώ βασική του επιδίωξη είναι να ακούσει και να καταγράψει τις θέσεις και τις προτάσεις των πολιτών, με τους οποίους θα έρθει σε επαφή. Ήδη συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. έχουν αναλάβει να μετατρέψουν άμεσα τη συνολική πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση σε εύχρηστο έντυπο. Το υλικό αυτό, που θα περιέχει εκλαϊκευμένες όλες τις προτάσεις του κόμματος, θα διανεμηθεί στους βουλευτές και σε όλες τις τοπικές οργανώσεις, αποτελώντας τη βάση για την πορεία της παράταξης προς την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας