Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Αντ. Μαυρίδης: Είναι μονόδρομος, η «αλλαγή σελίδας», στον Δήμο Εορδαίας

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους συμπολίτες μου, αλλά και με βάση τις διεργασίες, τις συζητήσεις και την ονοματολογία των ημερών σχετικά με την υποψηφιότητα μου, ως Υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Εορδαίας, θέλω δημόσια και με ευθύ τρόπο, να αποσαφηνίσω τα εξής: 
1. Σε μία από τις πλέον δύσκολες περιόδους για την χώρα και την περιοχή μας, όπου οι πολίτες συμπιέζονται καθημερινά και ο τόπος μας-ο Δήμος Εορδαίας-βρίσκεται στην δίνη μίας πολύπλευρης κρίσης, η συγκρότηση μιας νέας, αξιόπιστης και ελπιδοφόρας δημοτικής πρότασης για την δυναμική ανάπτυξη του τόπου μας, προβάλλει ως μοναδική λύση για να ξεφύγουμε από τα σημερινά αδιέξοδα που δημιούργησαν με τα λάθη, τις παραλείψεις, τις καθυστερήσεις και την αδιαφορία τους στην περιοχή μας, όλοι εκείνοι που κλήθηκαν για πολλά χρόνια από την «πρώτη γραμμή εξουσίας», να υπηρετήσουν τον τόπο. 

2. Στις εκλογές του Νέου Δήμου Εορδαίας το Νοέμβριο, το δίλημμα είναι «εάν θα μείνουμε στα ίδια και τους ίδιους» ή εάν αποφασίσουμε ως τοπική κοινωνία να γυρίσουμε μία «νέα σελίδα», αφήνοντας πίσω μας αυτούς που διέψευσαν τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τις προσωπικές τους επιδιώξεις. 
3. Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Καλλικράτη για το Νέο Δήμο Εορδαίας, το ερώτημα είναι εάν μείνουμε στην υποβάθμιση, την μιζέρια, την στασιμότητα και τις αλαζονικές συμπεριφορές ή εάν θα μπούμε δυναμικά και ορμητικά στο προσκήνιο, με πρωταγωνιστές τους νέους ανθρώπους, αλλά και τους ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες που υπάρχουν στην Πτολεμαίδα, το Μουρίκι, το Βέρμιο, την Αγία Παρασκευή και την Βλάστη. 
4. Στις εκλογές της αυτοδιοίκησης- και πολύ περισσότερο σήμερα- δεν αναμετρώνται κόμματα και ιδεολογίες, αφού άλλωστε ο ρόλος τους δεν είναι να «καθυποτάξουν» τους πολίτες, αλλά να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της πολιτικής και να επαναφέρουν τις αρχές και τις αξίες που εκφράζουν. 
5. Στις ερχόμενες εκλογές, αναμετρώνται αυτοί που πιστεύουν πραγματικά στην αυτοδιοίκηση βάζοντας «πάνω απ? όλους και απ? όλα, την ανάπτυξη και την ανάδειξη της Εορδαίας», με αυτούς που «κακοποίησαν» την πολιτική και την αυτοδιοίκηση, «κόβοντας και ράβοντας τους θεσμούς» στα προσωπικά τους μέτρα. 
Μ' αυτά τα βασικά δεδομένα που αποτελούν και το απόσταγμα των καθημερινών μηνυμάτων της τοπικής κοινωνίας, η ανανέωση προσώπων, αντιλήψεων και πρακτικών, αποτελεί για μας μονόδρομο για το Νέο Δήμο Εορδαίας, απέναντι στην ανακύκλωση προσώπων και στην επανάληψη φαινόμενων που έχουν θίξει πολιτικά και ηθικά τον τόπο μας και έχουν απογοητεύσει και κουράσει τους νέους και την τοπική μας κοινωνία. Σε ότι με αφορά τέλος, είναι γνωστό το ενδιαφέρον μου για τον Δήμο Εορδαίας και είναι γνωστές και δημόσιες οι 100 και πλέον παρεμβάσεις και προτάσεις μου τα προηγούμενα χρόνια, για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της Εορδαίας και την προοπτική του τόπου μας. Σ' αυτή την κατεύθυνση είναι σαφές ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, για να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα ανανέωσης και προοπτικής, το οποίο με την συνεργασία ευρύτερων τοπικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, καθώς και την ενεργοποίηση ομάδων πολιτών της περιοχής, θα δώσει ελπίδα και διέξοδο στην καθημερινή αγωνία των εργαζομένων, των επιχειρηματιών, των εμπόρων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών και των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. 
Πηγή: ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας