Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Δήλωση δημάρχου Κοζάνης Λάζ Μαλούτα για τη διακοπή λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου τον Αύγουστο λόγω έλλειψης χρημάτων


Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας ερωτηθείς πρόσφατα από δημοσιογράφους σχετικά με την διακοπή λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου τον μήνα Αύγουστο λόγω έλλειψης χρημάτων, δήλωσε τα εξής:
«Το ότι κλείνει το Λαογραφικό Μουσείο τον Αύγουστο, μικρό το κακό. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι τα θα γίνει με το Λαογραφικό Μουσείο αύριο και στο διηνεκές. 

Όπως ειπώθηκε και από τον πρόεδρο του Λαογραφικού Μουσείου, ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την Νομαρχία και το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ανέλαβαν την πρωτοβουλία και υπέγραψαν μία προγραμματική σύμβαση η οποία προβλέπει την τριμερή χρηματοδότησή του, προκειμένου αυτό να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδα λειτουργίας του και να παρέχει τις υπηρεσίες που παρέχει.
Όπως ξεκάθαρα ειπώθηκε από τον πρόεδρο, ο Δήμος Κοζάνης και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης είναι φορείς που στήριξαν το Λαογραφικό Μουσείο, σε αντίθεση με το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, γιατί όπως μου ειπώθηκε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του μουσείου, η απάντηση που πήραν από το υπουργείο ήταν ότι «δεν έχουμε λεφτά». Με δεδομένο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει περικοπή 30% των πόρων της φέτος, δεν ξέρω πως είναι δυνατόν η τοπική αυτοδιοίκηση να έχει λεφτά και το υπουργείο να μην έχει λεφτά.
Κάποιοι πρέπει να μάθουν να τιμούν και να σέβονται τις υπογραφές τους. Και μπορεί τις υπογραφές να τις έβαλαν κάποιοι προηγούμενοι υπουργοί ή γενικοί γραμματείς, η διοίκηση όμως σε αυτόν τον τόπο έχει συνέχεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή έβαλε την υπογραφή στην προγραμματική σύμβαση ο Κουκουλόπουλος εγώ πρέπει αν την αθετήσω ή  επειδή στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης κάποιοι άλλοι υπουργοί έβαλαν την υπογραφή τους, οι παρόντες υφυπουργοί πρέπει να την αθετήσουν. Να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, γιατί είναι απαράδεκτο ένα κόσμημα σαν το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης να παραμείνει κλειστό ή να έχει προβλήματα βιωσιμότητας. 
Από ότι φαίνεται οδεύουμε σε ένα τέλος εποχής για το Λαογραφικό Μουσείο όπως το ξέρουμε σήμερα, με τη σημερινή του μορφή. Το μουσείο πρέπει να περιέλθει σε μία άλλη νομική κατάσταση. Εγώ θέλω να σας διαβεβαιώσω και έχω ήδη προγραμματίσει συναντήσεις το επόμενο διάστημα, μας δίνει την ευκαιρία και το καλοκαίρι που χαλαρώνουν κάποια πράγματα, να κάνουμε κάποιες συζητήσεις.
Από πλευράς Δήμου Κοζάνης θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και θα αναληφθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες και οι οικονομικές δεσμεύσεις, ώστε το Λαογραφικό Μουσείο να συνεχίσει να λειτουργεί ανεμπόδιστα. Ο Δήμος Κοζάνης ακόμα και αν χρειαστεί να αναλάβει μόνος του και εξολοκλήρου το κόστος του μουσείου θα το κάνει. Αυτό θα εισηγηθώ εγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο.»

51 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή έβαλε την υπογραφή στην προγραμματική σύμβαση ο Κουκουλόπουλος εγώ πρέπει αν την αθετήσω ή επειδή στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης κάποιοι άλλοι υπουργοί έβαλαν την υπογραφή τους, οι παρόντες υφυπουργοί πρέπει να την αθετήσουν. Να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους..."

Θυμάσαι Λάζαρε την υπόθεση των stagers που έδιωχνες πριν τελειώσουν οι συμβάσεις τους?(πανελλήνια πρωτοτυπία ήταν κιόλας)
Ε αυτή ήταν μια καραμπινάτη υπόθεση με υπογραφή του Κουκουλόπουλου που έλεγε πως οι συμβασιούχοι έπρεπε να εργαστούν μέχρι τον Μαϊο του 2010 και εσύ τους έδιωχνες τον Νοέμβρη του 2009.
Δάσκαλε που δίδασκες..

Ηθικό δίδαγμα:
Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή...εκτός από του πολιτικού.

Ανώνυμος είπε...

Για να πληρώνετε εκαντοντάδες ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ υπαλλήλους (δεν προσεληφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, για να εκτιμηθεί η αξία τους)
ΕΧΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
για
το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ δεν έχετε

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να ντραπεί.Δεν εχει καμμία ευθύνη, λέει, για οτι γινεται στο λαογραφικό.Αυτός κοιτάει να επανεκλεγεί.Αυτός είναι στόχος του.Λές να κλείσει και το δημαρχείο?

Ανώνυμος είπε...

Ενημερωτικά. Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης δεν ανήκει στο Δήμο. Αλλά διοικείται αμιγως από το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών. Ο Δήμος Κοζάνης καταβάλει ένα ποσό ετησίως, το οποίο είναι, σύμφωνα με τη σύμβαση, 30.000 ευρώ. Και αυτό έχει καταβληθεί στο ακέραιο από το Δήμο. Τα χρήματα δεν τα έχει καταβάλει το πρώην ΥΜΑΘ. Τώρα για το μέλλον του Μουσείου, είναι μεγάλο θέμα και πρέπει να αλλάξει πια εποχή. Τα παραπάνω, επειδή αυτές τις ημέρες ασχολθήκαμε, πολλά ΜΜΕ, με το θέμα. Αυτά...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση Π.Π.
Ένα μουσείο υπάρχει, και αυτό ανήκει σε ιδιώτη, και με σύμβαση ο Δήμος πληρώνει ενα ποσό......και όλα αυτά ........
επι 30 ετών ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ???????

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και στα ΜΟΥΣΕΙΑ της χώρας

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ξεκίνησε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Και όλα αυτά τα χρόνια έπαιρνε κονδύλια από Δήμο και Νομαρχία, που και οι δυο ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Και μεπί Μαλούτα και Δακή ήταν ΟΚ. Το πρόβλημα άρχισε όταν στέρεψαν τα χρήματα από την πολιτεία. Αλλά ουσιαστικά αυτό ανέδειξε το θέμα με το καθεστώς διοίκησης του Μουσείου. Είναι σύνθετο ζήτημα. Και ήδη απασχολεί πολλούς...

Π.Π.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Φίλε ( 10:25) εδώ στα Σέρβια δημιουργήσαμε ένα κίνημα με σκοπό την επιστροφή του Κώστα Καραμανλή στην ενεργό πολιτική και την Ηγεσία της Χώρας . Για τον σκοπό αυτό ξεκινήσαμε με την συλλογή υπογραφών ( ήδη έχουμε μαζέψει αρκετές). Ελπίζουμε να τον πείσουμε να επιστρέψει ώστε να εξαφανίσει τα απομεινάρια των «επι 30 ετών ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ».
Σε καλούμε να ‘ρθεις να υπογράψεις και ΕΣΎ.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ευχαρίστως κύριε Τσολακίδη!!!!!
Χαίρομαι για την πρωτοβουλία τέτοιων κινημάτων!!!!!
ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ στην ΕΛΛΑΔΑ και κυρίως στους ΕΛΛΗΝΕΣ.......για το ΚΑΛΟ των ΠΑΙΔΙΩΝ μας!!!!!!
Να έχουν μια ΕΛΠΙΔΑ για το ΜΕΛΛΟΝ τους στην ΧΩΡΑ τους!!!!!!
Υ.Γ. Δεν είμαι φίλος, είμαι φίλη, υπάρχουν και γυναίκες, ενεργοί πολίτες.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Οι γυναίκες πρωτοστατούν στα κινήματα ενεργών πολιτών και χαίρομαι γι' αυτό.
Όσο για το κίνημα που ξεκινήσαμε, άντε και με το καλό να ηγηθείς του κινήματος...

Ανώνυμος είπε...

Kυριάκο, θέλω κι εγώ να συμμετάσχω...Ως μετανοών...

Π.Π.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Να αναλάβεις το γραφείο τύπου φίλε Π.Π.
Πάντως δεν περίμενα να μαζέψουμε τόσες πολλές συμμετοχές!

ai-vreS είπε...

Πώς θα το ονομάσετε; Κώστα Καραμανλή Επέστρεψε δηλ. ΚΚΕ;

Ανώνυμος είπε...

1. Ai-vres ντροπη. Μη θιγουμε τα ιερά και τα όσια...
2. Κυριάκο έκλεισε: Πάντα ήθελα να αναλάβω γραφείο Τύπου στον Κώστα Καραμανλή, αλλά δεν με άφηνε ο πρώην γενικός...

Π.Π.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Για το καλό σου φρόντιζε ο πρώην γενικός Π.Π. Το γραφείο τύπου του Καραμανλή είχε φοβερή δουλειά. Που να προλάβαινες;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν αυτό. Κόπηκα στο play station...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσολακίδη...είμαι μικρή για να ΗΓΗΘΩ Κινήματος....
όταν
υπάρχουν ΤΕΡΑΤΑ Τέτοιου Βεληνικούς.....ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ....
ΕΓΩ απλώς ΑΚΟΛΟΥΘΩ τους..... κατά δική τους ομολογία ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΕΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μετανοών και μάλιστα πολύ!!! Το έχω βάρος στη συνείδησή μου, στη CIA, τους Εβραίους και τα μεγάλα συμφέροντα...

Π.Π.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Έτσι είναι οι μικρές φίλη 11.35. Τους άλλους τους βλέπουν για μεγάλους... άντε δεν πειράζει.
Τα υπόλοιπα μετά τον καφέ και το τσίπουρο!

Ανώνυμος είπε...

Προσεξε μονο γιατι με τσιπουρο μεσα σε τετοια ζεστη μετά ίσως να γίνει όντως επικεφαλής της ομάδας στηριξης...


Υ.Γ. Κατεβαίνω για ρεπορταζ ALPHA στους αιωροπτεριστές. Κερνας τσιπουρο να συζητησουμε για την οργανωση της ομαδας; Να καλεσουμε και την καλή φίλη, που εχει και χιούμορ...

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Βεβαίως! Πλατεία μεριά.

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_3091.html
Άσχετο με το θέμα και συγγνώμη για αυτο. Ai-vres μπορείς να το ποστάρεις?

Λ.Σ.

ai-vreS είπε...

ΟΚ ντοκ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε-η 12:00 μ.μ. και Τσολακίδη,
λόγω του ΠΑΣΟΚ
δεν έμαθα να πίνω ΚΑΦΕΔΕΣ και ΤΣΙΠΟΥΡΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Να επιστρέψει ο χοντρός στα πολιτικά πράγματα;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και μετά σου λένε γιατί είμαστε χώρα για τον που......

Ανώνυμος είπε...

Όλες οι οικογένειες εκτός πολιτικής τώρα,και ο χοντρός και ο χαζός και η κόρη του Χαϊλάντερ και όποιος λ#$%#@ης νομίζει ότι οι Έλληνες είναι κληρονομιά του.

Ανώνυμος είπε...

Ο μέχρι τούδε...εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης κκ Τσολακίδης, επεδείκνυε εντονον κομματικόν πάθος πρός πάσαν κατεύθυνσιν και ιδιαιτέρως εναντίον του 1ου πολίτη του δήμου, πολιτικώς πάντοτε.Εκτοτε, εχει βαρεθεί την κομματικήν αντιπαράθεσιν,και μετέφερε το ενδιαφέρον του, εις τους τσιπουρομεζέδες εις τας πέριξ του Δημαρχείου επιχειρήσεις και καλώς πράττει!
Δεν εχουμε ακούσει ακόμα την αποψιν του, για τα δημοτικά δρώμενα, ενόψει εκλογών...
Παλαιότερα, υποστήριζε οτι ο σημερινός δήμαρχος δεν θα κατέλθει για υποψήφιος δήμαρχος...
--- Εξακολουθείτε κκ Τσολακίδη να εχετε την ιδια εντύπωση και σήμερα ή αντίθετα ο δήμαρχος Σερβίων θα είναι τελικά υποψήφιος και αν είναι μπορεί να...νικηθεί (απο την παράταξιν σας);

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα 1:40.
Κύριε Τσολακίδη εξακολουθείτε να έχετε την αντίληψιν οτι ο σημερινός δήμαρχος Σερβίων δεν ημπορεί πλέον να κατέλθει υποψήφιος διότι θεωρεί βεβαίαν την αποτυχίαν εις τας επερχόμενας εκλογάς ; Καλείσθε ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης να τοποθετηθείτε. Η άποψή σας ειναι βαρύνουσα και θα επηρεάσει τα διαμορφούμενα εκλογικά σχήματα υπο άλλων εν δυνάμει υποψηφίων του χώρου της Νέας Δημοκρατίας.
Τέλος επειδή υπήρξατε μαχητικός ως αντιπολίτευσις θεωρώ οτι πρέπει να συμμετέχετε ενεργά εις τα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα.

SIHVAS είπε...

TΩΡΑ ΠΟΥΦΤΙΑΞΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ (τον εχει αναγκη ο τοπος)ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Π. Π ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟ P,SΤ ;ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Ανώνυμος είπε...

Δεν προλαβαινω Σεπτεμβριο, θα ασχολουμαστε με τις δημοτικες εκλογες στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού (αφού έτσι λέγεται...).

Π.Π.

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΒΑΪΖΟΓΛΟΥ είπε...

Η κριτική, όπως η βροχή, πρέπει να είναι αρκετά ευγενική για να θρέψει την ανάπτυξη ενός ανθρώπου και όχι να καταστρέψει τις ρίζες του. Frank A. Clark

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα με το χιούμορ είναι ότι συνήθως έχει στόχο κάποιον που είναι σε κακή διάθεση.

Lou Holtz, Αμερικανός προπονητής ράγκμπυ

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Λαζαρε έχεις τον Ρουσο που σε στηρίζει από την ανάποδη

Ανώνυμος είπε...

Ο μέχρι...πρό τινός εκπρόσωπος της Μείζονος αντιπολίτευσις...''αδυνατεί'' να απαντήσει επι των συγκεκριμένων ερωτημάτων και είναι προφανές οτι δεν εχει διάθεσιν νε μετάσχει των επικείμενων εκλογών και ως απλός...στρατιώτης δια την παράταξιν του!
Εχει απογοητευθεί απο τις χαμηλές πολιτικές επιδόσεις της μείζονος αντιπολίτευσις, όλα αυτά τα έτη και διαπιστώνει σήμερα, οτι η...''ήττα'' στις επικείμενες εκλογές δια την παράταξιν του είναι αναπόφευκτη!
Και αν μάλιστα η ΝΔ αναθέσει το χρίσμα στο σημερινό δήμαρχο Σερβίων,(σήμερα ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα απο ΝΔ) τότε η πολιτική ζαλάδα του κκ Τσολακίδη θα αυξηθεί κατακόρυφα, μια και η επερχόμενη ηττα θα είναι κορυφαίο γεγονός για αυτόν...και αναμενόμενο...
Συνεπώς, η αυτού εξωχότης κκ Τσολακίδης, ουδέποτε θα ήθελε να είναι υποψήφιος ο νύν...πετυχημένος δήμαρχος Σερβίων, ούτε και ως όνειρο θερινής νυχτός!!!!
(Υ.Γ:Ο τίτλος ''νυν πετυχημένος'' διατυπώνεται ειρωνικώς απο ενα μπλόγκ -Εκλογομάγειρας/Servia net- για το δήμαρχο Σερβίων, σε καθημερινή βάση...)

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Φίλοι δεν μ’ αρέσει να επαναλαμβάνομαι. Ότι έλεγα πριν 1-2 χρόνια ισχύει και σήμερα και μάλιστα πιο κατηγορηματικά. Άλλωστε, κοντός ψαλμός αλληλούια.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Επίσης φίλοι μου αυτό που απασχολεί την παράταξή μας πλέον δεν είναι αυτές καθ’ αυτές οι εκλογές αλλά η επόμενη μέρα, η οποία θα είναι πραγματικά δύσκολη γιατί θα πρέπει να στηθεί ένας νέος Δήμος από το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.

Ζορμπάς Μιλτιάδης είπε...

Ποιο "ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ" κ. Τσολακίδη, ξαχνάς την κληρονομιά που θα κουβαλήσουμε από τη νυν θητεία με χρέη Χ;;; εκ. ευρώ. Όπου Χ να βάζει ο καθένας ότι νομίζει πάνω από το 4,5 εκατ.

Δυστυχώς ξεκινάμε με ΜΕΙΟΝ και μάλιστα απροσδιόριστο. Ο ικανότερος δήμαρχος να εκλεγεί θα το μάθει ακριβώς μετά από ένα χρόνο, τον Αύγουστο του 2011.
Επενδύσεις για τους 40 μήνες κοντά στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ (επένδυση είναι και οι νέοι εξειδικευμένοι υπάλληλοι). Ελπίζω να μη διαφωνείς σε τίποτα από τα παραπάνω.

Φιλικά Ζ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Έλα βρε Μιλτο μην τους στενοχωρεις. Την αλήθεια θα την μάθουν του χρόνου. Καημενε Κωνσταντοπουλε τι σου μελλε να παθεις. Καλά δεν μιλάμε για τον Κοκολιο. Αυτός θα πάρει το δρόμο που πήρε και ο τέως αρχηγός του. Μόλις κατάλαβε που θα έστελνε τη χώρα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια για να γλυτωσει. Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει Θεός; Ούτε τιμωρία;

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Φίλε Μιλτιάδη ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ κατά Κέλβιν .
Αλλά δυστυχώς εμείς χρησιμοποιούμε τον Κέλσιο στα Σέρβια.
Πάντως θα τα καταφέρουμε.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Κυριάκο Τσολακίδη εδώ μιλάμε για κατάρριψη των κανόνων της φυσικής, και κατά Κέλβιν και κατά Κέλσιο και κατα Φάρεναιτ καταφέρατε στο ΜΗΔΕΝ να έχετε αρνητικό πρόσημο.

Καλημέρα!

Φιλικά, Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

κ. Τσολακίδη με όλο το σεβασμό, το "πάντως θα τα καταφέρουμε" είναι πεποίθηση ή ελπίδα?

Ανώνυμος είπε...

Για εξήγησέ μας Κυροάκο γιατί επιμένεις στο απόλυτο μηδέν.
Αφού ο Μίλτος έχει δίκιο και είναι γνωστό απο που θα ξεκινήσετε απο πλευράς χρεών.
Μήπως ενοείς στη σφαίρα τησ φαντασίας;

Ανώνυμος είπε...

Eρώτημα προς τον κ. Τσολακίδη η όποιος άλλος μπορεί να απαντήσει.
Μπορεί ένα Δημοτικό διαμέρισμα που χρωστάει π.χ. τα Σέρβια να πάρει απο το ταμείο άλλου Δημ. διαμερίσματος π.χ. Βελβεντού που έχει θετικό πρόσημο στα οικονομικά (μια και δεν θα έχει και Δημοτικούς Συμβούλους στο νέο σχήμα) και να αποπληρώνει το χρέος;

Ανώνυμος είπε...

Aπάντηση στον τελευαίο φίλο: Οχι. Θα παρακρατείται η ΣΑΤΑ του νυν Δήμου Σερβίων. Τώρα, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως ίσως ο όποιος νέος δήμαρχος θα φροντίσει να συνεχίσει έργα στα Σέρβια ή να τα ξεκινήσει, από άλλους πόρους (π.χ. εξασφάλιση καποιων μικροποσων από διάφορα Υπουργεία), οι οποίοι (τηρουμένων των αναλογιών και εάν η ΣΑΤΑ αποδιδόταν στα Σέρβια) θα πήγαιναν Βελβεντό, Τρανόβαλτο, Λιβαδερό κτλ. Υποθετικό αυτό, αλλά πιθανό.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

To μέγεθος της αταξίας στη φυσική λέγεται εντροπία. Ο 3ος Θερμοδυναμικός νόμος λέει ότι ο εντροπία ενος συστήματος αυθόρμητα συνεχώς αυξάνει ή ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε ποτέ στους Τ=0 Κ.Το Βελβεντό με την βοήθεια του Καλλικράτη κατάφερε να φτάσει από την πλήρη τάξη στην πλήρη αταξία και στην πλήρη αβεβαιότητα.Δυστυχώς για το Βελβεντό τα αδιέξοδα είναι μπροστά και όχι πίσω.Πολλοί έβαλαν το χεράκι τους για να γίνει αυτό.Ενα είναι βέβαιο ποτέ δεν είναι αργά.Μόνο οι μάχες που δεν δίνονται είναι εκ των προτέρων χαμένες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΛΗΡΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΧΑΜΕΝΕΣ. ΑΡΑ;
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.

ΤΗΝ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ.
Τ.Ν.

ΝΑΚ είπε...

Στην Ελλάδα δυστυχός ακόμη υπάρχει η μάχη της "καρέκλας" απο τα παιδιά των "θάμνων", στον "φίλο" των 12:42 μάλλον το 96% του "έκατσε" βαρύ, απο πότε ρε φίλε μου ο αγώνας μιας κοινωνίας ολόκληρης μεταφράζεται σε "αδιέξοδο"? Για σένα που πιθανά ένα τέτοιο αποτέλεσμα σου χάλασε τα "όνειρα" φυσικά και είναι αδιέξοδο και μάλιστα μεγάλο, αν εσύ και οι συστρατευμένοι σου έχετε να παραθέσετε κάτι το σοβαρό, κάντε το τεκμηριωμένα και σου λέω υπεύθυνα οτι θα βρείτε ανθρώπους να το κουβεντιασετε, αν οχι μείνετε πίσω απο τους "θάμνους" και αφήστε μας να αποφασίσουμε το μέλλον μας (όποιο και να είναι αυτό).

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΝΑΚ δεν νιώθω ούτε παιδί των θάμνων ούτε και παιδί των φαναριών να ζητιανεύω καρέκλες. Το έχω ξαναγράψει έχω δουλειά που με καλύπτει πλήρως.Οι απόψεις μου υπάρχουν στο blog και μπορείς να τις βρεις πολύ καιρό πριν ραγίσει το γυαλί.Μάλλον με ξέρεις μόνο ονομαστικά αλλά όχι προσωπικά και μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα...Στην ζωή μου έχω μάθει να λύνω προβλήματα και όχι να δημιουργώ νέα.Απλά υπάρχουν άνθρωποι- καταλύτες και στις δύο κοινωνίες που πρέπει επιτέλους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να φανεί φως...

Ανώνυμος είπε...

Ε μην τρελαθούμε τελείως τώρα!!
Ασχολήσου με τη δική σου κοινωνία που βρίσκεται ήδη στο γκρεμό κι άσε τη δική μας να την οδηγήσουμε όπου θέλουμε.
Αν είναι να πάει στο γκρεμό θα ξέρουμε ότι δεν έγινε από λαμογιές!
Και επιτέλους αν νομίζετε ότι κάνουμε λάθος, αφήστε μας να το κάνουμε!!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 4.31 αφού έχεις τη γνώμη ότι υπάρχουν "άνθρωποι - καταλύτες στις δύο κοινωνίες", ονομάτισε κατά τη γνώμη σου 4-5 από κάθε κοινωνία που θα αναλάβουν τις πρωτοβουλίες (πρότεινε και ποιες είναι) για να φανεί φως. Ανώνυμα εκφράζεσαι, οπότε μπορείς να αναφερθείς σε ονόματα χωρίς να παρεξηγηθείς. Μόνο έτσι θα έχεις προωθήσει ουσιαστικά τις ιδέες σου. Πιστεύω και 'γω ότι θα υπάρχουν και Βελβεντινοί που θα ακούσουν.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 4.55 το άσε με να κάνω λάθος του Παπακωνσταντίνου δεν ισχύει για τον γείτονα γιατί τότε θα ψοφήσει η κατσίκα....
Φίλε 10.35 ονόματα υπάρχουν πολλά όπως Μήτσος,Τάκης,Ζήνων,Λυδία,Τόλης, Κώστας,Αντώνης,Τζίμος,Χρήστος,(τα ονόματα είναι φανταστικά γιατί μερικοί θα κάνουν σενάρια).....Τα ονόματα δεν θα λείψουν ποτέ.Η συμπαγής ομάδα που θα στείλει το κακό παρελθόν στο σπίτι του και θα έρθει για να αλλάξει το μέλλον του τόπου προς το καλύτερο θα πρέπει να εμφανισθεί τάχιστα.Ο τόπος έχει μέλλον αρκεί όλοι να καταλάβουν γρήγορα το σύνθημα ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.Τα μη λαμόγια πρέπει να εμφανιστούν γιατί αλλιώς τα λαμόγια θα πάρουν τα σώβρακα του τόπου μας.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ 2.15, γίνε μπροστάρης στη συμπαγή ομάδα και προσπάθησε να στελεχωθεί με "μη λαμόγια" για να στείλει τα λαμόγια "σπίτι τους".

Βελβεντινός.

Το Προφίλ μας