Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Το «νερό νεράκι» στο Πολύραχο

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Με επιστολή τους 187 δημότες του δ.δ. του δήμου Σερβίων ζητούν λύση στο πρόβλημα
Επτά μήνες χωρίς νερό έχουν οι κάτοικοι του Πολυράχου στην περιοχή Σερβίων, καθώς από τον περασμένο Ιανουάριο οι μετρήσεις του ΚΕΠΕ της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης έδειξαν αυξημένα νιτρικά.

Σχόλιο ai-vreS: από τη μία δίνουμε 20.000 ευρώ για τέσσερις φωτογραφίες και από την άλλη στο Πολύρραχο δεν έχουν να πιουν νερό λόγω... έλλειψης χρημάτων. 
187 υπογραφές;;;; 187 κουτουλιές/μπουνιές/κλοτσιές τους έπρεπε, συνδημότες, του Πολυρράχου!

Όλο αυτό το διάστημα που απαγορεύτηκε η χρήση του νερού της βρύσης, οι δημότες του δημοτικού διαμερίσματος του δήμου Σερβίων πίνουν εμφιαλωμένο νερό. Ο δήμος χορηγεί περί τις 150 φιάλες του 1,5 λίτρου ημερησίως. Όμως το έργο ύδρευσης που προβλέπει την κατασκευή αγωγού που θα φέρει νερό από την γεώτρηση του Τριγωνικού στο Πολύραχο, «κόλλησε» λόγω έλλειψης χρημάτων. Πρόκειται για έναν αγωγό τεσσάρων χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 135.000 ευρώ.
Με επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφουν 187 κάτοικοι του Πολυράχου ζητούν να βρεθεί λύση υδροδότησης και να κατασκευαστεί το έργο με την διαδικασία του «κατεπείγοντος», δηλαδή με απ' ευθείας ανάθεση, χωρίς δημοπράτηση, η οποία θα πάρει χρόνο. Με τη διαδικασία αυτή συμφώνησε και το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων, ενώ υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης λόγω της αναγκαιότητας.
Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή απευθύνθηκε στη νομαρχία, η οποία υποσχέθηκε να εντάξει το έργο στον Τοπικό Πόρο. Βεβαίως, το πρόβλημα είναι  σύμφωνα με παράγοντες της Ν.Α. Κοζάνης ότι πολλοί είναι οι δήμοι που απευθύνονται στη νομαρχία για χρηματοδοτήσεις αντίστοιχων έργων, αντί να απευθύνονται στο κράτος διεκδικώντας κονδύλια.
Σε κάθε περίπτωση ο αντινομάρχης Γιάννης Σόκουτης υποσχέθηκε στη δημοτική αρχή Σερβίων και στους κατοίκους που υπογράφουν την επιστολή ότι το έργο θα ενταχθεί στον Τοπικό Πόρο στην Επιτροπή Παρακολούθησης που θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή.
Την προσεχή Δευτέρα θα έρθει για έγκριση και στην αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή.
Οι δημότες στην επιστολή τους ζητούν την άμεση κατασκευή του αγωγού ύδρευσης από την γεώτρηση Τριγωνικού, επισημαίνοντας ότι «μας είχατε υποσχεθεί να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2010». Εφ? όσον εγκριθεί η υδροδότηση στην Επιτροπή Παρακολούθησης, οι αρμόδιοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι μπορεί να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, αν βεβαίως δεν προκύψουν άλλα προβλήματα. Να σημειωθεί ότι τη μελέτη του έργου εκπόνησε η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της νομαρχίας Κοζάνης, ενώ αναμένεται η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο έργο υδροδότησης ζήτησε από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης και ο δήμος Καμβουνίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας