Με αφορμή τα παράξενα βιβλία, τα ιδιαίτερα εξώφυλλα και τις διαφορετικές μορφές που μπορεί να πάρει ένα βιβλίο, τα παιδιά ανακάλυψαν ότι η φαντασία δεν έχει όρια. Δημιούργησαν πρωτότυπα εξώφυλλα, γνώρισαν βιβλία που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και διαπίστωσαν πως κάθε βιβλίο μπορεί να αφηγηθεί μια ιστορία όχι μόνο με το περιεχόμενό του, αλλά και με την ίδια του τη μορφή.
Ξεχωριστή στιγμή της δράσης αποτέλεσε η συμμετοχή της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., η οποία παρουσίασε στα παιδιά έναν δημιουργικό τρόπο επαναχρησιμοποίησης των πλαστικών υλικών μέσα από την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι μικροί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς τα ανακυκλώσιμα πλαστικά μπορούν να μετατραπούν σε πρώτη ύλη για την κατασκευή ενός πρωτότυπου τρισδιάστατου βιβλίου-κάρτας, συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Η δράση της ΔΙΑΔΥΜΑ υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του έργου EcoZani: Creative, Innovative and InclusiveEcosystemstowardsJustWorkTransition in Kozani, αναδεικνύοντας τη σημασία της κυκλικής οικονομίας, της καινοτομίας και της δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης μέσα από βιωματικές εμπειρίες για τα παιδιά.
Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης ευχαριστεί θερμά τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. για την πολύτιμη συνεργασία και τη συμβολή της στην υλοποίηση μιας δράσης που ένωσε το βιβλίο, τη δημιουργία, την τεχνολογία και τηνπεριβαλλοντική εκπαίδευση, προσφέροντας στα παιδιά μια ακόμη αξέχαστη εμπειρία στο πλαίσιο της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Κοζάνης
