Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Κοινή δήλωση υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στην Π.Ε. Κοζάνης - Τιμάμε τη 19η Μάη, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας

Ως ΚΚΕ τιμάμε την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Στηρίζουμε τη δίκαιη διεκδίκηση του οργανωμένου ποντιακού χώρου για τη “Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων”.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα για τη στήριξη και ανάδειξη της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς των Ποντίων, από το ελληνικό κράτος, μακριά από τις αντιδραστικές εθνικιστικές ρητορικές μίσους.

Στεκόμαστε στο πλευρό των χιλιάδων ομογενών παλιννοστούντων που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αποκατάστασης. Το ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή κατέθεσε τροπολογία που είχε τη στήριξη ποντιακών συλλόγων και φορέων  για διαγραφή του μεγαλύτερου χρέους για τα δάνεια που δόθηκαν σε παλιννοστούνες πόντιους, η οποία απορρίφθηκε τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός να πάει στις κάλπες με ψηλά το κεφάλι και να δυναμώσει το ΚΚΕ, το κόμμα που σταθερά -και όχι ευκαιριακά και προεκλογικά- παλεύει για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και για τα δίκαια αιτήματά τους, για να μπορούν αυτοί και όλος ο λαός να ζουν αξιοπρεπώς.

 

Υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Π.Ε. Κοζάνης

Θεοδωρίδης Μανώλης

Μωυσιάδης Σταύρος

Τριανταφυλλίδης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας