Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Η αγωνία του Κούλη πριν από το πέναλτι

του Θανάση Ε. Παπαδημητρίου

«Τα πρόσωπα, οι λέξεις, τα πράγματα είναι φθαρμένα και σαθρά λόγω των συμβιβασμών, του περιβάλλοντος, των συμφερόντων και της συνήθειας. Λειτουργούν αποσπασματικά και σπασμωδικά, γιατί λείπει η συνεκτική ουσία που θα τα συγκολλούσε σε αρμονικά σχήματα.»

(Από την εισαγωγή του Αλεξάνδρου Ίσαρη  στην νουβέλα του Peter  Handke Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ, εκδόσεις Gutenmberg)

Ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά η προσοχή (και η διασκέδαση) όλων μας εστιάζεται σε έναν πρωθυπουργό που διατελεί εν πλήρει συγχύσει, εσαεί εν ψεύδει, με απλά λόγια: που έχει χάσει τελείως την μπάλα.

Εδώ που τα λέμε, πάντα ήταν ανίδεος με το αντικείμενο, απλά βόλευε το star system (!) και την παράγκα των αρπακτικών ακρίδων των δημόσιων εργολαβιών, ε, και είχε κι ένα όνομα βαρύ σαν … δυσωδία.

Εγκαθίδρυσε, (όχι αυτός, τα είπαμε) ένα καθεστώς, με την τηλεόραση σε ρόλο πραιτωριανού σωματοφύλακα να τον καλλωπίζει και να τον καλύπτει –συχνά χωρίς να τηρεί καθόλου τα προσχήματα-, απομύζησης του δημόσιου πλούτου, που αντικειμενικό σκοπό είχε το τάισμα των εντολέων του, του συρφετού των αυλοκολάκων του και φυσικά του πολυπληθούς σογιού του.

Καμιά φορά η αλήθεια είναι τόσο προφανής, που είναι δύσκολο να γίνει πιστευτή.

Κι όμως: Αυτός είναι!

Αυτός που χασκογελά στις κηδείες και χαχανίζει λέγοντας ότι μείωσε τους μισθούς. Ένα ανασφαλές δεκάχρονο, που κακιώνει επειδή δεν το παίζουν τα άλλα παιδάκια της Ε.Ε. Ένας ατάλαντος τερματοφύλακας, που βαυκαλίζεται επειδή η μπάλα πάει συνεχώς πάνω του.

Αυτή η παρακμή, αυτό το όνειδος πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Και η στιγμή αυτή είναι ΤΩΡΑ.

Η «συνεκτική ουσία», που θα συγκολλήσει την απογοήτευση, το έλλειμμα δημοκρατίας και δικαιοσύνης, την κλοπή της αξιοπρέπειας και εν τέλει της ζωής των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των νέων αυτής της χώρας  υπάρχει, βρίσκεται μπροστά μας και δεν είναι άλλη από την αντίδραση, από τον ξεσηκωμό, από την αποτίναξη της πληρωμένης μιντιακής προπαγάνδας.

Σηκώνουμε λοιπόν το κεφάλι, στήνουμε την μπάλα, διαλέγουμε γωνία και «πάμε με φόρα» (γεια σου ρε Πόπη!!!) να του σκίσουμε τα δίχτυα.-

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά η προσοχή (και η διασκέδαση) όλων μας εστιάζεται σε έναν πρωθυπουργό που διατελεί εν πλήρει συγχύσει, εσαεί εν ψεύδει, με απλά λόγια: που έχει χάσει τελείως την μπάλα."

Σωστά κ. Παπαδημητρίου. Μόνο μια διόρθωση: αντί για την λέξη πρωθυπουργός άνετα θα γράφαμε δήμαρχος. Δήμαρχος Σερβίων .
το τελευταίο ψέμα;
η επιχορήγηση που "μόνο ο δήμος Σερβίων πήρε" για πληρωμή της ΔΕΗ:
Αντιγράφω από την απάντηση του κ. Κωνσταντόπουλου

"Ο δήμαρχος μας χλεύασε και μας αμφισβήτησε, λέγοντας ότι μόνο ο δήμος Σερβίων εξόφλησε την ΔΕΗ κατόπιν ενεργειών του, ενώ γνώριζε την αλήθεια.

Μας προκάλεσε κιόλας λέγοντας: «Προκαλώ όποιον θέλει να πει, αν πήρε άλλος δήμος επιχορήγηση για να εξοφλήσει την ΔΕΗ, μόνο εμείς πήραμε».

Επιπλέον ότι « λαϊκίζουμε ενόψει των εκλογών».

Δεχόμαστε την πρόκληση και του απαντάμε:

Η εξόφληση της ΔΕΗ έγινε απ’ ευθείας από το Υπουργείο Οικονομικών προς την ΔΕΗ, χωρίς να επιχορηγηθούν οι δήμοι.

Η εξόφληση έγινε με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη (ΦΕΚ Β, Φύλλο 5721/24-12-2020) σε 800 περίπου φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (δήμοι, υπουργεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία), διαθέτοντας το συνολικό ποσό των 590.500.000 €.

Μεταξύ των δήμων συμπεριλαμβάνονταν όλοι οι δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας και φυσικά και ο δήμος Σερβίων.

Ποιος λοιπόν λέει ψέματα και λαϊκίζει;
Το καλύτερο που έχει να κάνει ο δήμαρχος είναι ζητήσει μια δημόσια συγνώμη.

Ίσως έτσι περισώσει την αξιοπρέπειά του."

Λέει ψέμματα το ΦΕΚ ή ο Ελευθερίου;
είναι ψέμα ότι δημιούργησε εκ νέου χρέος 1.208 εκατομμύρια μέσα σε δυο χρόνια το οποίο μάλιστα αποκρύπτει;
Είναι ψέμα ότι άλλα έλεγε το 2020;

Ας κοιτάξουμε πρώτα λοιπόν να κάνουμε κριτική στους δίπλα από εμάς και να αφήσουμε αυτούς που δεν ασχολούνται μαζί μας .
Παντού πήγε ο Μητσοτάκης εκτός από τα Σέρβια. Κρίμα και θα μπορούσε να του αποδοθεί κάποιος τίτλος τιμής και αυτού όπως 3Α ή 3Ψ

Ανώνυμος είπε...

Ο κουμπάρος τι λέει;
Τα συζητάει αυτά με τον πυροσβέστη της τοπικής; Με τον ταχυδρόμο πρόεδρο;

Ανώνυμος είπε...

Αναζητουνται μόνιμοι υπαλληλοι των δημων που η τελευταία φορα που ιδρωσαν ηταν οταν υπεγραψαν την προσληψη τους.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά Σάκη τα γράφεις το πρότυπο και το Μοντέλο διακυβέρνησης του Κούλη άρχισε να εφαρμόζεται και στο Δήμο Σερβίων. Εγκατέστησαν πομποδέκτες GPS σε όλα τα οχήματα του Δήμου και μέσα από μία οθόνη ελέγχει τους πάντες. Το ερώτημα που θέτω πάνω στο θέμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι εάν υπάρχει ή θα υπάρξει ένας Πομποδέκτης GPS Ηθικής που θα απαγορεύει την κατασπατάληση των οικονομικών πόρων αλλά και θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της αξιοπρέπειας στον Δήμο μας σε καθημερινή βάση.
Σηκώνουμε λοιπόν το κεφάλι, στήνουμε την μπάλα, διαλέγουμε γωνία και «πάμε με φόρα»

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΣΗ

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΔΙΕΦΥΓΑΝ

Απαξίωση δημοσιογράφων από τον Δήμαρχο Σερβίων
26 Μαρτίου 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την τακτική του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων Νίκου Μπουκουβάλα να απαξιώνουν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς την επαγγελματική υπόσταση και την προσωπικότητα δημοσιογράφων, επειδή θεωρούν ότι αδικούνται από ρεπορτάζ τους.
Οι ρατσιστικοί και σεξιστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούν, αναφερόμενοι σε δημοσιογράφους-μέλη της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και η αυτοανακήρυξή τους σε αξιολογητές των κριτηρίων με τα οποία οι ενώσεις συντακτών εγγράφουν συναδέλφους ως μέλη τους, μαρτυρούν εκτροχιασμό από τη συμπεριφορά που αναλογεί σε εκλεγμένα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταγγέλλει δυσμενή μετάθεση εργαζομένου από δημοτική αρχή

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η συντονισμένη «επιχείρηση» υπηρεσιακής και συνδικαλιστικής εξόντωσης του Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Νομού Κοζάνης Ιωσήφ Μιχαηλίδη από την Διοίκηση του Δήμου Σερβίων.

Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ και υπογραμμίζει:

«Επιχείρηση» που ξεκίνησε με την υπηρεσιακή του υποβάθμιση αλλά και την «συνδικαλιστική του απομόνωση» μεταφέροντάς τον 25 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα του Δήμου με προφανή στόχο να παρακωλύσει και να δυσχεράνει την άσκηση των συνδικαλιστικών του καθηκόντων και υποχρεώσεων.

Και σαν μην αρκούσε η αυταρχική και εκδικητική στάση του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου, οι διώξεις με στόχο πλέον την προσωπική και υπηρεσιακή αξιοπρέπεια και υπόληψη του εκπροσώπου των εργαζομένων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Ο Δήμαρχος Σερβίων με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς την διενέργεια Ε.Δ.Ε. και στοχεύοντας πλέον στην ηθική, οικονομική και φυσική του εξόντωση, αποδίδοντας παντελώς αόριστες και αβάσιμες κατηγορίες, του επέβαλε την ανώτερη ποινή που θα μπορούσε να του επιβάλλει της στέρησης μισθού τριών (3) μηνών για «… ανάρμοστη συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας…».
Ενέργειες προφανώς εκδικητικές και αυταρχικές που είναι καταδικαστέες από το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Καταγγέλλουμε με απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τον ολισθηρό δρόμο του αυταρχισμού και της τρομοκράτησης των εργαζομένων που επέλεξε να «περπατήσει» ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου. Τον προειδοποιούμε πως ανάλογες συμπεριφορές στον παρελθόν διδάσκουν πως η επιλογή αντίστοιχων μεθόδων επιβολής βασίζοντας στην διοικητική αδυναμία εκείνου που τις υιοθετεί και πάντα φέρουν αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα!!!

Απαιτούμε την ανάκληση των εξαντλητικών ποινών που στόχο έχουν την φυσική εξόντωση του Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Νομού Κοζάνης Ιωσήφ Μιχαηλίδη.

Δηλώνουμε πως θα σταθούμε ενεργά και αποφασιστικά στο πλευρό του, καθώς και στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Σερβίων, που εμμονικά έχουν στοχοποιηθεί από τον Δήμαρχο Σερβίων Χρήστο Ελευθερίου.

Ανώνυμος είπε...

Σάκη όπως αντιλαμβάνεσαι Κούληδες Υπάρχουν παντού και στην Κεντρική αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εδώ τι κάνουμε?

Ανώνυμος είπε...

την ταινια, κοιτα ποιος μιλαει την γνωριζετε ???!!!!

ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΣ είπε...

Δυστυχώς για σένα, αλλά ευτυχώς για τους περισσότερους Έλληνες, αυτός ο "κακός Κυριάκος" μαζί με τον άλλο τον "καλό Κυριάκο" (Πιερρακάκη) πάνε τη χώρα και λίγο (ως αρκετά) μπροστά.
Ακόμα δεν καταλάβατε εσύ και οι "ομογάλακτοι" ότι πλέον "προοδευτικός" και ριζοσπάστης Αριστερός, σημαίνει ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Οι περισσότεροι Έλληνες είναι το 39,85 των ψηφοφόρων που ψήφισαν το 2019; Αχ δημοσκοπε και αγράμματος και αριθμητική δεν ξέρεις αν και πας να λειτουργήσεις πυροσβεστικά.....άντε τώρα να σε ανελαβει φροντιστης

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 19:28 από το 39,85 βγάλε 2!

Ανώνυμος είπε...

Όλο αυτό το τίποτα γράφτηκε για να διώξουμε τον Κούλη να φέρουμε τον Τσίπρα; Φοβερή αλλαγή.

Ανώνυμος είπε...

Για αυτά που είναι μακριά γράφουμε. Για αυτά που είναι δίπλα μας κάνουμε το κοροιδο

Το Προφίλ μας