Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Αγωνία και προβληματισμό εξέφρασαν οι κάτοικοι του Μικροβάλτου στον Δήμαρχο Σερβίων

Με φανερή την αγωνία για την περεταίρω μείωση του πληθυσμού στο Μικρόβαλτο και τα προβλήματα που δημιουργεί, ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να σταθεί αρωγός στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, μεριμνώντας για έλευση γιατρού και βοήθεια στη διαδικασία συνταγογράφησης.

            Απευθύνθηκαν στον Δήμαρχο για την εξεύρεση λύσης λειτουργίας του ΚΑΠΗ που πρόσφατα ανακαινίσθηκε και τον άκουσαν να δεσμεύεται πως σύντομα θα βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα.

            Ζήτησαν επίσης επίσπευση των έργων αποπεράτωσης της κεντρικής πλατείας και αποκατάσταση του οδικού δικτύου, για να αποφευχθεί περεταίρω απομόνωση του οικισμού. 


 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Μικρόβαλτο είναι χωριό έχει προεδρο κοινότητας. Οικισμός είναι οι Λαζαραδες και το Φρούριο. Ούτε τα χωριά μας δεν ξέρετε εκεί οι "δήμαρχο από τα Σέρβια"

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος θα παραχωρήσει το κτήριο του παλιού Τεχνικού Λυκείου Σερβίων έτσι ώστε να εγκατασταθεί το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισροής και εκροής του πόσιμου νερού. Το έργο ύψους 6.000.000 ευρώ αφορά την ηλεκτρονική αναβάθμιση του δικτύου υδρεύσεως όπου κατάλληλοι αισθητήρες θα ελέγχουν τόσο την ποσότητα του νερού που εξέρχεται από τις δεξαμενές όσο και της ποσότητας που εισέρχεται διαμέσου των τελικών ηλεκτρονικών υδρομετρητών στα σπίτια και στις επιχειρήσεις. Η διαφορά που θα προκύπτει θα εκλαμβάνετε είτε ως απώλεια λόγου βλάβης διαρροής είτε ως κλοπής. Με αυτόν τον τρόπο το δίκτυο υδρεύσεως αποχτά ένα συγκριτικό πλεονέκτημα γεγονός που θα μπορεί ευκολότερα να νοικιαστεί ή και να πουληθεί σε ιδιώτες όπως γίνεται με Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το έργο από πλευράς Δημοτικής αρχής θα τρέξει άμεσα, στο τέλος θα λέγαμε την θητείας της, για ευνόητους λόγους. Το ίδιο έγινε και με την ανάπλαση της πόλης αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα στράβωσε το όλο σκηνικό. Είναι λογικό ένα κτήριο στην είσοδο της πόλης να παραχωρηθεί για μελλοντική χρήση από ιδιώτες? Είναι λογικό σε εποχή ενεργειακής κρίσης ο Δήμος να επενδύει στην άμεση εξάρτιση από αυτή? Είναι λογικό οι πολίτες να επιβαρύνονται με το κόστος αυτής της ενέργειας όταν σε λίγο θα σβήνει ο δημοτικός φωτισμός στους δρόμους? Είναι δυνατόν το νερό το οποίο αποτελεί δημόσιο αγαθό να λαμβάνει και να εξαρτιέται από ιδιωτικές πρωτοβουλίες δώρο ουσιαστικά της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής?

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που γράφετε στα δελτία τύπου εκεί στον δήμο.
Το κτίριο του ΚΑΠΗ ανακαινίστηκε επί θητείας Κωνσταντοπούλου με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ περίπου.
Τόσο ψέμα!!!
Φτάνει πια. Σας βαρεθηκαμε. Και η υπομονή έχει τα όρια της.

Ανώνυμος είπε...

Οι τύποι είναι εξπερ στο ψέμα. Θυμίζω ότι ο Κίτσος έλεγε δημόσια σε συνεδριάσεις ότι ο βελβεντος θα δώσει 580.000 ευρώ μέσα στο 2021 στα Σέρβια και ότι υπάρχει νόμος για αυτό!ο Κακαφικας του έλεγε 300.000 ότι δεν υπάρχει νόμος. Τελικά ήταν πράγματι ότι έλεγε ο Κακαφικας και ο Ελευθερίου έκανε δηλώσεις λέγοντας ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες!!!! Ήμουν μπροστά που έλεγε στην γέφυρα ότι οι μελέτες είναι πεταμένα λεφτά και ότι θα σταματήσουν οι αναθέσεις την άλλη μέρα που θα βγω δήμαρχος!!!! Τα δημοτικά συμβούλια είναι απολαυστικά εάν απλά τα παίρνεις στην πλάκα αν όμως νιώσεις ότι αφορά τον τόπο μας και το μέλλον μας τόσο σε πιάνει οργή για την παρειτσα . Η πλάκα πρέπει να τελειώσει άμεσα γιατί δεν υπάρχει άλλο πιο κάτω μας 8 χρόνια πάνε τώρα μας κοροϊδεύουν παντού.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΙΤΣΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΒΕ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΣΩΣΤΑ. ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΒΕ ΧΩΡΙΟΣ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΠΙΣΗΜΑ; ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΞΕΧΑΣΤΕΒΤΟ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ" "Υπομονή», συνέστησε ο δήμαρχος Σερβίων στο ερώτημα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών διαμόρφωσης της πλατείας, θεωρώντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου ότι το έργο θα προχωρήσει, θα υπάρξει και περαιτέρω καθυστέρηση.

Ήδη εκπνέει η 1η παράταση προθεσμίας εργασιών (6/10/22) και ο χειμώνας πλησιάζει. Κατά τον δήμαρχο, δεν επελέγη η λύση της κήρυξης του αναδόχου σαν έκπτωτου γιατί αυτό θα καθυστερούσε επιπλέον την ολοκλήρωση του έργου. Υπομονή λοιπόν!

Η -χρήσιμη, όπως εξελίχτηκε- συνάντηση του δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου με τους κατοίκους του Μικροβάλτου την Κυριακή 18.09.2022, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Τα παράπονα στο Δήμαρχο», περιελάμβανε -κατά αρχάς- την παρουσίαση του έργου της δημοτικής αρχής στο χωριό και γενικότερα στο δήμο και τον προγραμματισμό για το υπόλοιπο διάστημα, καθώς και την κατάθεση των προτάσεων για νέα έργα στο Μικρόβαλτο από την πρόεδρο της Τ.Κ. Μαρία Βέττα (δείτε ΕΔΩ).

Κατά τα λοιπά, από τα «παράπονα» των κατοίκων στο δήμαρχο θα συνοψίσουμε στα παρακάτω:

- ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης της πλατείας (όπως προαναφέρθηκε).

- έλλειψη γιατρού κυρίως για τη συνταγογράφηση φαρμάκων.

- τακτικότερη συγκοινωνία από τα ΚΤΕΛ και διέλευση των λεωφορείων από την πλατεία του χωριού (παράπλευρο πρόβλημα λόγω της διαμόρφωσης της πλατείας).

- συντήρηση αγροτικών δρόμων.

- κατασκευή νέες ποτίστρες, συντήρηση υπαρχόντων.

- μέριμνα για την άρδευση των νέων καλλιεργειών (αμυγδαλιές, καρυδιές).

- παραχώρηση του κτιρίου του παλιού τυροκομείου, ώστε να λειτουργήσει σαν συσκευαστήριο ξηρών καρπών.

- ανόρυξη 2-3 γεωτρήσεων για εξυπηρέτηση άρδευσης των νέων καλλιεργητών (πρόταση Β.Π., με επιπλέον το ερώτημα για το αρδευτικό Καμβουνίων, που ο δήμαρχος το απέκλεισε λόγω υψηλού κόστους κατασκευής και χρήσης).

- λειτουργία του ΚΑΠΗ. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι μπορεί να λειτουργήσει για μια ημέρα την εβδομάδα με εξυπηρέτηση από υπάλληλο του δήμου στην αίθουσα του κτιρίου ΣΠΙΤΙ ΠΑΙΔΙΟΥ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τις υπόλοιπες ημέρες να ανοίγει η αίθουσα με εθελοντική(;) εξυπηρέτηση.

- συμπληρωματικές εργασίες στο γεωπάρκο «Μπουχάρια», λειτουργικότητα.

- παραχώρηση χρήσης (παλιότερο αίτημα) της αίθουσας του κτιρίου της κοινότητας(πρώην ΚΑΠΗ). Απάντηση δημάρχου ότι απαιτείται να γίνει διαγωνισμός.

- στο ερώτημα (Ν.Τ.) της αξιοποίησης του χώρου των ΜΑΒΕ, ο δήμαρχος απάντησε ότι είναι ιδιοκτησία της Περιφέρειας, που έχει και την αρμοδιότητα της οποιασδήποτε παρέμβασης.

mikrovalto.gr

Το Προφίλ μας