Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Όταν η Βάσω Παπανδρέου «έσπασε» το 1998 το θεοκρατικό…. dress code του Ιράν

Μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκανε ο γιατρός και τ. στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Λούσκος, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο και όσα ακολούθησαν της άρνησης της πρώην Υπουργου του ΠΑΣΟΚ Βάσως Παπανδρέου να συμμορφωθεί με την θεοκρατική ενδυματολογική υποχρέωση του Ιρανικού καθεστώτος κατά την επίσημη επίσκεψή της ως Υπουργού, το 1998.

Αναλυτικά στην ανάρτησή της αναφέρει:

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
#ειδική_αφιερωση_σε_ΜΙΑ_γυναίκα

– Είχα την τύχη τον Νοέμβριο του 98, να συμμετέχω σ εκείνη την ιστορική επίσκεψη της τότε Υπουργού ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΒΑΣΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στο ΙΡΑΝ και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, μερικές αναμνήσεις μου, με την ευκαιρία των σημερινών γεγονότων.

• Η Ελληνική αντιπροσωπεία αριθμούσε 13 άτομα. Δέκα από τους συμμετέχοντες ήταν άνδρες και τρεις ηταν γυναίκες.

• Η κάθετη άρνηση της κ. Βασως Παπανδρεου να συμμορφωθεί με την θεοκρατική ενδυματολογική υποχρέωση του Ιρανικού καθεστώτος, για την είσοδο στην χωρα τους, οδηγησε σε μια διαπραγματευση 15 ημερών με την Ιρανική Πρεσβεια στην Αθήνα.

• Τελικά το καθεστώς συμβιβάστηκε, υποχώρησε και επέτρεψε στην Υπουργό και μονο γι αυτην την είσοδο στο ΙΡΑΝ , χωρίς την σκληρή ενδυματολογική τους παράδοση.

• Αν θυμάμαι καλά τετοια έγκριση ειχε δοθεί μεχρι τότε, σε ξένη επισκέπτρια, για πρώτη φορά.

• Η πτήση ειχε γίνει με το κυβερνητικό αεροσκάφος και κατά την αφιξη μας στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης και προτού πατήσουμε το πόδι μας σε ιρανικό έδαφος, τέσσερεις φρουροί της επανάστασης πάνοπλοι, εισήλθαν εντός του αεροσκάφους, κάνοντας εξονυχιστικό έλεγχο για τα συμφωνηθέντα ενδυματολογικά των τριων γυναικών.

• Υπήρχε 24ωρη φύλαξη όλων μας απο τους φρουρούς της επανάστασης τόσο στις επίσημες μετακινήσεις μας, όσο και στο ξενοδοχείο διαμονής μας, από τους πάνοπλους, που ουτε το πρόσωπο τους είχαμε δει ΠΟΤΕ.

• Δεν θα αναφερθώ στις λεπτομέρειες της επίσκεψης, πάρα μονο σ ένα γεγονός.

• Μετά απο δέκα μερες παραμονής ήρθε η ώρα της αναχώρησης μας.

• Πηγαίνοντας προς το αεροδρόμιο συνοδεία πάντα των φρουρών της επανάστασης, όταν πια είχαμε ανέβει στο αεροπλάνο συνέβη το εξής απρόσμενο και ταυτόχρονα συγκινητικό:

– οι 4 φρουροί της επανάστασης έβγαλαν τις μαντήλες που κάλυπταν τα πρόσωπά τους.

• Μείναμε με ανοιχτό το στόμα όταν διαπιστώσαμε μετα απο δέκα μερες οτι οι φρουροί ηταν γυναικές.

• Αγκάλιασαν την κ. ΒΑΣΩ Παπανδρέου και ξέσπασαν σε λυγμούς πάνω της, λέγοντας το <<ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ>> ήταν γι αυτές, ότι μια ξένη επισκέπτρια κατόρθωσε και μπήκε στην χώρα, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες του καθεστώτος.

*Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει σήμερα και γιατί οι γυναίκες θα ΝΙΚΗΣΟΥΝ στο ΙΡΑΝ
*RESPECT…>>.


* Ο Παναγιώτης Λούσκος, είναι Διευθυντής Οδοντιατρικης κλινικής Περιοδοντολογίας – Προσθετικής και Εμφυτευμάτων του Metropolitan Hospital, υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τα νεανικά του χρόνια, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στενός συνεργάτης της υπουργού Βάσως Παπανδρέου. 

thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας