Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Προτάσεις για την οικονομική στήριξη των σωματείων

Του Σάββα Σαλτσίδη
Ο συνδυασμός < Επανεκκίνηση  του Κοζανίτικου  Ποδοσφαίρου >  θέλει να ενημερώσει  τους  παράγοντες του ποδοσφαίρου της περιφερειακής μας ενότητας, ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ. Κοζάνης έχουμε καταρτίσει ένα  πρόγραμμα για την αναβάθμιση  του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της ένωσης μας με αλλαγές σε όλους τους τομείς που απαρτίζουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.  Δηλαδή, διοικητικό , αγωνιστικό, διαιτητικό, επιμορφωτικό, παρατηρητών, υποδομών και οικονομικό.
Το πρόγραμμα αυτό είναι έτοιμο και θα δημοσιοποιηθεί μόλις ανακοινωθούν οι εκλογές της ένωσης μας.
Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε απαθείς σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνει η ανθρωπότητα και φυσικά το τοπικό μας ποδόσφαιρο.

Για το λόγο αυτό οι προτάσεις μας για την οικονομική στήριξη  των σωματείων δημοσιοποιείται σήμερα με την ελπίδα ότι  θα υιοθετηθεί  εξ ολοκλήρου από την σημερινή διοίκηση της Ε.Π.Σ. όπως έκανε και με την πρόταση μας για  την αναδιάρθρωση  κατηγοριών και της αξίζουν συγχαρητήρια γι΄αυτό ( άσχετα που δεν το αναφέρει πουθενά ότι έκανε αποδεκτή την  πρόταση μας).
Προτάσεις  :
1)            Σε κάθε σωματείο που επαναδραστηριοποιείται  θα δίνεται  πριμ  1000 ευρώ από την ένωση.
2)            Λαχειοφόρος  αγορά η οποία πρέπει να ξεκινήσει 1 Αυγούστου, που θα αποφέρει σε κάθε σωματείο από χίλια έως δέκα χιλιάδες ευρώ. Περισσότερη ανάλυση δεν μπορεί να γίνει γραπτώς. Είμαστε στη διάθεση σε όποιον το επιθυμεί να του το εξηγήσουμε προφορικά.
3)            Μείωση του παραβόλου συμμετοχής στο πρωτάθλημα κατά 50% και μόνο για την σεζόν 2020-2021.
4)            Μείωση του παραβόλου συμμετοχής στο κύπελλο κατά 50% μόνο για τη σεζόν 2020-2021.
5)            Μείωση του παραβόλου συνδρομής μέλους κατά 50% μόνο για τη σεζόν  2020-2021.
6)            Μείωση της αμοιβής των διαιτητών κατά 5 ευρώ ο έκαστος – σύνολο 15 ευρώ - μόνο για τη σεζόν 2020-2021 σε συνεννόηση με τους διαιτητές.
7)            Μείωση της αμοιβής των προπονητών κατά 15% μόνο για τη σεζόν 2020-2021.( Δεν είναι αρμοδιότητα της ένωσης ).
8)            Κατάργηση των εξόδων παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας από το εξοδολόγιο μόνο για τη σεζόν 2020-2021.
9)            Μείωση κόστους έκδοσης δελτίων κατά 5 ευρώ μόνο για τη σεζόν 2020-2021.
Η πρόταση μας τυγχάνει ευρείας αποδοχής από τους παράγοντες σύμφωνα με την ενημέρωση που τους έχουμε κάνει το τελευταίο δεκαήμερο.
Αναγνωρίζοντας ότι η εύρεση χορηγιών για τη χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων θα είναι δύσκολη τη φετινή χρονιά, όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη ( Ε.Π.Σ –ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ) ούτως ώστε να βοηθήσουμε τους ερασιτέχνες παράγοντες να συνεχίσουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς όπως κάνουν πάντα γιατί είναι οι μόνοι που ματώνουν οικονομικά από τους εμπλεκόμενους στο ποδόσφαιρο.
Με την ελπίδα  να γίνουν αποδεκτές όλες οι προτάσεις μας, η σεζόν 2021-2022 να μας βρει με περισσότερα σωματεία ενεργοποιημένα και όχι λιγότερα όπως γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια που αποσύρθηκαν 20 σωματεία δηλαδή το 30 % της δύναμης της ένωσης μας και κάποιοι ευθύνονται γι΄αυτό.
Υ.Γ. Για την διενέργεια της λαχειοφόρου αγοράς είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε εάν μας ζητηθεί.
                                                                                    Για το συνδυασμό
                                                                ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
                                                                                          ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΛΤΣΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας