Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερβίων την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:00 θα συνεδριάσει σε ειδική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:

Περί αναπομπής προϋπολογισμού Δήμου Σερβίων οικονομικού έτους 2020 και αναμόρφωση ως προς τις υποχρεωτικές δαπάνες για την μισθοδοσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και των Ειδικών Συνεργατών του Δήμου.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ
Νικόλαος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρα τον προϋπολογισμό που πρότεινε και ψήφισε η αντιπολίτευση ήταν φάουλ, επομένως ο προϋπολογισμός του Δημάρχου ήταν σωστός

Ανώνυμος είπε...

yποχρεωτικές δαπάνες για την μισθοδοσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και των Ειδικών Συνεργατών του Δήμουυ
πολύ θαθελα να δω το νόμο που λέει ότι ο γραματέας είναι προσωπικό του δήμου

Ανώνυμος είπε...

Σιγήν ιχθύος τηρεί η Ν.Δ. για το θέμα που έχει προκύψει με τον βουλευτή της στην Ημαθία Λάζαρο Τσαβδαρίδη, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, συνεχίζει να πληρώνεται από τον Δήμο Βέροιας ως έμμισθος δικηγόρος που διορίστηκε με ΦΕΚ, ενώ παράλληλα είναι και εκλεγμένος στην ελληνική Βουλή.

Ο ίδιος ο κ. Τσαβδαρίδης, προκειμένου να απαντήσει σε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας pagenews.gr, είχε ισχυριστεί ότι «δεν έχω διοριστεί σε οργανική θέση του Δήμου Βέροιας, ούτε απολαμβάνω προνομίων και δικαιωμάτων που έχουν οι τακτικοί μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι», ότι «είμαι δικηγόρος του δήμου με σχέση έμμισθης εντολής» και ότι «η εν λόγω σχέση συνιστά σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών με πάγια αμοιβή και δεν δύναται να συγχέεται ούτε με δημοσιοϋπαλληλική σχέση ούτε με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

Και τούτο, καθόσον ούτε η δημοσιοϋπαλληλική σχέση ούτε η σύμβαση εργασίας δύνανται να έχουν ως αντικείμενο την ανάθεση έμμισθης εντολής σε δικηγόρο», για να καταλήξει ότι «συνεπώς δεν υφίσταται στο πρόσωπό μου κώλυμα εκλογιμότητας καθόσον από καμία διάταξη του Συντάγματος δεν απαγορεύεται η συμμετοχή σε εκλογές και η ανάδειξη ως βουλευτή, δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής».

Τον διαψεύδουν όμως τα ίδια τα έγγραφα που αφορούν τον διορισμό του. Συγκεκριμένα στην απόφαση της 5ης Ιανουαρίου του 2018, την οποία υπογράφει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, αναφέρεται ότι: «Προσλαμβάνουμε ως δικηγόρους σε αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις του Δήμου Βέροιας, με σχέση έμμισθης εντολής, τους παρακάτω δικηγόρους του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, σύμφωνα με το αριθμ. 10/2017 πρακτικό συνεδρίασης της επιτροπής του άρθρου 43 του ν.4194/2013 όπως ισχύει για την πλήρωση δυο θέσεων δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής στον Δήμο Βέροιας το οποίο δημοσιεύτηκε στις 15.12.2017».

Από τους δυο δικηγόρους ο ένας είναι ο κ. Τσαβδαρίδης και, όπως περιγράφεται, «αντικείμενο της απασχόλησης των παραπάνω δικηγόρων είναι η νομική υποστήριξη του Δήμου Βέροιας» και «οι παραπάνω προσληφθέντες [...] θα υπάγονται οργανικά στον Δήμο Βέροιας και θα αμείβονται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις».

Επιπλέον, σε έγγραφα της διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας, ο Λ. Τσαβδαρίδης αναφέρεται ρητά ως «υπάλληλος του Δήμου», ενώ γίνεται μνεία σε αποφάσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου «περί έγκρισης δαπανών και διάθεσής τους για τη μετακίνηση εκτός έδρας του ανωτέρω υπαλλήλου».

«Να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του», είχε καλέσει τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο προϋπολογισμός της αντιπολίτευσης δεν διαφοροποιούνταν μόνο στον γενικό γραμματέα. Έκανε αλλαγές σε πολλούς κωδικούς δίνοντας έμφαση στην καθημερινότητα και κυρίως στην καθημερινότητα των χωριών(πάγια προκαταβολή προέδρων, καθαρίστριες στα χωριά, αγροτική και δασική οδοποιία κλπ). Όποιος έχει κουράγιο και ξέρει, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι αναρτημένη στην διαύγεια. Ας ψάξει να δει.

Ανώνυμος είπε...

Για να θεωρηθεί κανείς υπάλληλος του δήμου θα πρέπει να κατέχει θέση που ορίζεται από τον Εσωτερικό Οργανισμό Υπηρεσίας (το οργανόγραμμα).
Ο Γενικός Γραμματέας δεν καταλαμβάνει θέση που ορίζεται από τον Οργανισμό Υπηρεσίας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί υπάλληλος του δήμου. Άλλωστε η θητεία του λήγει με την λήξη της θητείας του δημάρχου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΑΤΕΑ;;;;; ΜΑ ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΓΕΦΥΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΑΤΕΑ ΠΟΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΣΑΣ..... Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΑΣ.

Το Προφίλ μας