Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία με εντολή Κεραμέως

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Νίκης Κεραμέως εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης.
Κορωνοϊός: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό εξετάζει το υπουργείο Υγείας, σε σύσκεψη που έχει συγκαλέσει και είναι σε εξέλιξη. Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ νωρίτερα, προβληματισμό έχει προκαλέσει στο υπουργείο Υγείας η παρουσία του κορωνοϊού σε γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες που βρίσκονται στη λεκάνη της Μεσογείου. Ο μηχανισμός του υπουργείου παραμένει σε επιφυλακή και εγρήγορση, όπως αναφέρουν πηγές του, αλλά και όπως προκύπτει από σημερινή ενημέρωση του προς στον Τύπο.

Όπως αναφέρεται «με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κορωνοϊού, το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια.
Κορωνοϊός: Τρεις νεκροί στην Ιταλία -150 κρούσματα

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην Ιταλία εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του ιού. Η Ιταλία αποφάσισε να θέσει σε καραντίνα περίπου 12 πόλεις στα βόρεια της χώρας. «Δεν μπορώ να καταλάβω κι εγώ πώς η χώρα μας έχει τα περισσότερα κρούσματα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, διαβεβαιώνοντας ότι «από την αρχή ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα». Ο ίδιος ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Ρουμανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια κρίση άνευ προηγουμένου στην Ιταλία: εκτός από την επιδημία του κορωνοϊού.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Οπως τόνισε, είναι πιθανό να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας