Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Υποδοχή με… φορτηγά στον Υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στο Αμύνταιο: «Εμείς ζούμε από το λιγνίτη, ζητάμε τουλάχιστον παράταση 10-15 ετών»

του Ζήση Πιτσιάβα από το e-ptolemeos.gr
Με παρατεταγμένα δεκάδες φορτηγά στην είσοδο της πόλης, τα οποία δραστηριοποιούνται στα ορυχεία της περιοχής, υποδέχεται σε λίγη ώρα το Αμύνταιο τον Υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και μηχανημάτων με αυτή την συμβολική κίνηση θέλουν να στείλουν μήνυμα στον
Κωστή Χατζηδάκη, για τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης στην περιοχή, τονίζοντας πως αύριο το πρωί άμεσα 400 οικογένειες από το Αμύνταιο θα μείνουν χωρίς δουλειά.

«Εμείς ζούμε από το λιγνίτη, το 70% του πληθυσμού ζει από το λιγνίτη. Είναι οικονομική καταστροφή», τόνισε στον «Π» ο Βαγγέλης Νιτσόπουλος, εκπρόσωπος των ιδιοκτητών φορτηγών και μηχανημάτων.
Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών, ζητούν παράταση τουλάχιστον 10-15 ετών στη λιγντική δραστηριότητα και οι αποφάσεις να παρθούν μαζί με την κοινωνία:
«Για το ποδόσφαιρο αποφάσισαν σε 5 λεπτά, εδώ 10.000 κόσμος πεινάει και δεν αποφασίζει κανείς. Είναι οικονομική καταστροφή όλο αυτό. Τι θα κάνουμε τα αυτοκίνητα για τα οποία έχουμε χρεωθεί».
Ο Υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το Δημαρχείο Αμυνταίου, όπου φορείς της περιοχής θα παραθέσουν τα αιτήματά τους σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ζήσης Πιτσιάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας